Интериорен проект на баня

Ексклузивен дизайн и цветова идентичност

 

Проектът на баня, който представяме, е разработен от интериорния дизайнер Даниела Костова от екипа на JESSICA за клиент на фирмата. Приблизителните размери на помещението са 2.50/2.50 м – често срещан стандарт за сградите ново строителство.

Това, което прави тази баня изключително атрактивна, въпреки ограничените размери, е използването на гранитогреса от ексклузивната колекция на ROCA – Norway.

Както подсказва и самото й наименование, Norway е елегантна колекция, създадена на базата на удивителното сходство с вида на истинско дърво – особено характерно за интериорните решения в северните европейски страни.

Красотата на естествения дървесен материал и превъзходните качества на керамиката са толкова умело съчетани, че превръщат банята в помещение с неповторимо излъчване и идентичност. Стенната и подова керамика на практика представят триизмерно покритие, което е изключително трайно и изискват минимални усилия за поддръжка.

Колекция Norway се предлага в шоурума на JESSICA  в цветовете на Abeto, Арсе, Roble, Sapeli,Wenge и Zebrano и в следните размери 10.2×66; 15.7×66 и 32×66. Трябва да се отбележи, че плочите са с отстранени ръбове, позволяващи по-чиста инсталация и по-ефективна резултати.  Богатото разнообразие от многоцветни декоративни акценти на колекцията дават невероятни възможности за създаване на още по-модерна и впечатляваща атмосфера в банята.

Колекцията е подходяща освен за интериорни решения на жилищни, така и за търговски, хотелски и офис-помещения, както е напълно възможно и приложението й за външни екстериорни решения.

 

В настоящия интериорен проект,  дизайнерката залага на цветова композиция, основана на белия като водещ цвят, на чийто фон още по-въздействащо изпъква ефектната визия на плочите с различни преливащи цветови нюанси от колекция Norway. В зависимост от индивидуалните предпочитания, всеки собственик би допълнил интериора на банята с аксесоари в ярко противопоставящ се или плавно хармониращ цвят.

В проекта на тази баня санитарните елементи – вана, умивалник, WC са от серия “Palomba” на „Laufen“ – колекция,  която умело пресъздава играта на геометричните и органични форми, демонстрира плавния преход между две противоположни състояния на форма и материя, между статичност и движение. Формите на всички компоненти от колекцията са създадени на основата на овални геометрични линии на лагуни, заливи и скали, издълбани от вековния сблъсък между водата и земята.


Всички елементи, използвани при създаване на интериорния проект на тази баня, ще откриете в шоурума на JESSICA на бул. Ботевградско шосе 229, а дизайнерите на фирмата ще проектират съобразно вашите предпочитания индивидуален проект на новата ви баня.

Споделете тази публикация