Интериорен проект на апартамент с площ 80 кв.м

Пролет завинаги!

 

Възможно ли е прелестта на пролетта с всичките й жизнерадостни багри да бъде уловена в капана на ежедневието през цялата година, независимо от неизбежния кръговрат на сезоните? И всеки ден, независимо какво е времето навън или какво са предсказали синоптиците, че ще бъде, между стените на дома ти да се е настанила свежестта и почти осезаемото ухание на истинска пролет?! Оказва се, че е напълно възможно, а как това се случва в един столичен апартамент с площ 80 кв.м, ни сподели интериорният дизайнер Иван Стефанов:

“Апартаментът е ново строителство и се намира в комплекс Цариградски в София. Състои се от дневна зона, родителска спалня, детска стая, баня, антре и мокро помещение. Интериорният проект не включва единствено детската стая, чиято концепция ще бъде изградена по-късно според желанието на собствениците.

Несъмнено първото,  което вероятно ще ви направи впечатление,  е присъствието в интериорното решение на нежни цветове като лилаво и розово – напълно логично, тъй като активната страна при избора на цветовата гама бе дамата в семейството. За да се постигне все пак баланс и семен мир, добавихме и зеленото като смела комбинация с основната гама, а при дневната то остана като водещ цвят, елегантно допълнен с млечно бяло и светло сиво за мъничко контраст.

Дневна зона

Дневната е общо помещение, в което са обособени кът за отдих, кухненски кът и място за хранене. Кухнята е отделена визуално от къта за отдих с функционален бар-плот, който на практика съдържа шкафове за кухненски принадлежности, както и място за поставяне на микровълнова фурна.

Условно територията на кухнята рамкира и окаченият таван с дървена облицовка и декоративни греди.  Металните повърхности на кухненските уреди са хармонично съчетани със сивия цвят на дивана в къта за отдих и осветителните тела.

Силно въздействащ акцент в дневната е изрисуваното декоративното дърво на стената в зелено.

Отстрещната стена, до къта за хранене, с цел визуална обособеност, е облицована с декоративни тухли, боадисани в бяло.

Светлото дърво на мебелите внася приятен мек тон на цялостната визия на пространството. Млечно белият цвят присъства във всички елементи на помещението.

Цветовата концепция на спалнята включва различни нюанси на лилавото – наситено теменужено за стената зад леглото и деликатно нежен оттенък за останалите стени.

В това помещение всички мебели ще се изработват индивидуално поради неголямото пространство,  но голям успех бе, че се  намери място и за така необходимата тоалетка.

Спалня

Спалня в лилаво - интериорен проект

За да не се натоварва излишно спалнята с големи обеми,  поставихме леки окачени рафтове и етажерка край телевизора, изпълнени от естествено дърво и бял лак.

Гардеробът е решен в същата цветова комбинация.

Спалня в лилаво - интериорен проект

Усещането за пролет е най-силно осезаемо в банята – стенните фаянсови плочи, както и подовата керамика са в нежно розово и светло резедаво, а декорацията е с флорални мотиви.

Баня

Мебелите, които ще се изпълняват по индивидуален размер, са в доста по-смел и наситен розов нюанс.

Стъкленият параван с трапецовидна форма в къта за душ също ще бъде изпълнен по поръчка.

3 в 1 – WC, склад  и перално

WC - перално

Допълнителното мокро помещение успяхме да направим наистина мултифункционално или поне 3 в едно.

Веднъж помещението е допълнителен санитарен възел, второ – има роля на перално помещение, тъй като тук е разположена пералнята и накрая, освен всичко това, изпълнява ролята и на склад заради високите до тавана шкафове, които максимално уплътняват всеки полезен обем.”

WC - перално

WC - перално

WC - перално

Розово,  лилаво, зелено и бяло –  вероятно тази свежа цветна експлозия със сигурност няма да остави пролетта никога да си отиде от този дом!

Поне до някой следващ ремонт!

За повече информация и контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов

Тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

Споделете тази публикация