Интериор на модерен офис

“Зелена”  стена посреща клиентите в новия офис на “Явлена”

Новият офис на Агенцията за недвижими имоти „Явлена”, чийто интериор ви представяме, е  с обща площ 99 кв. м и е разположен на партерно ниво на оживения столичен булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Автори на проекта и интериорната реализация на новия офис са архитектите от Архитектурно бюро dontDIY.

Проектът за интериорно архитектурно оформление включва работно помещение за 12 служители, зона за посрещане на клиенти с рецепция и приемен кът  за изчакване, заседателна/конферента зала, тоалетна с мивка и кухненска стая.

Основен акцент в интериорното решение е двустранната зелена вертикална стена, изработена от Mr.Green с различни видове растителност, която разделя рецепцията от работната част.

Естествената растителност подобрява микроклимата в офиса, повишава влажността на въздуха и допринася за благоприятния аромат в помещението, като същевременно е в синхрон със зелените политики, които Агенция „Явлена” развива през годините.

Рецепцията, изработена по проект, представлява ефирен работен плот за един човек и е разположена срещу входа, непосредствено пред зелената стена.

Изчакването се осъществява в приемен кът – конфигурация от три  кресла Catifa от Arper с ниски масички, ситуиран пред самата витрина.

Преддверието на офиса е решено изцяло в бели тонове, фокусирайки погледа върху естествената растителност на зелената стена.

Работните пространства, разположени зад и около зелената стена, са сепарирани в по-спокойни тъмни тонове и са маркирани със стени от естествено дърво, които създават визуален и звуков комфорт на работа.

Дървените паркетени ламперии са осветени със специални прожектори от Алтроникс. Визуален акцент внасят специално проектираните сини маси с черни столове Plastic Chair от Vitra.

Локалното осветление над масите е с лампи Parallel на Wolfram. Работните пространства са  оформени с окачен таван, който скрива вентилационната инсталация, доставяща климатизиран въздух.

По протежението на коридора, свързващ предната и задната заседателна част на офиса, са разположени тоалетна с мивка и вграден шкаф, както и кухненският офис, включващ плот за хранене с бар столове и малък кухненски плот с хладилник, изработени от Кобо.

Задната част на офисното пространство представлява преддверие с плот с възможност за кетъринг, което води към заседателната зала с настилка от сив мокет.

За подобряване на звуковия комфорт в заседателната зала е поставен звукопоглъщащ таван и мокет на задната стена.

В пространството са разположени и две разгъваеми маси от шперплат, по проект на архитектите и произведени от Валиян, които позволяват обособяването на заседателна маса за 8 и 10 човека.

При неизползване на масите, те се сгъват и закачат на стените като декоративни пана.

Галерия:

За повече информация и контакти:

арх. Христо Станкушев

Архитектурно бюро dontDIY 

office@dontdiy.orgwww.dontdiy.org

 

За контакти с Агенция за недвижими имоти „Явлена“:

www.yavlena.com

 

Споделете тази публикация

Post Comment