Интериорен дизайн на апартамент с обща площ 51.62 кв.м

Малък бюджет за голям комфорт

 

Интериорният проект, който представяме, е създаден от дизайнерите на студио InDesign за съвсем младо семейство без деца. Единственото изискване на собствениците е новото им жилище да бъде максимално удобно за живеене, както и да се вместят в ограничения бюджет, който могат да отделят за неговото интериорно оформление.

Първоначалното архитектурно разпределение на помещенията не предполага търсената максимална функционалност, поради което се налагат известни конструктивни промени. Предвиденото за тераса-лоджия пространство се приобщава към дневната зона, кухнята сменя предназначението си със спалнята, която се трансформира в детска стая, но как става всичко това, разказват самите дизайнери:

Дневна

Интериорен дизайн на дневна

В дневната заложихме на семпъл изчистен интериор – без нищо излишно и без никакво претрупване, само най-необходимото.

Апартаментът е с една спалня, която в бъдеще ще бъде детска стая и клиентите искаха да намерим място за легло в дневната.

Интериорен дизайн на дневна

Това наложи да приобщим терасата, за да има за целта необходимото пространство. На мястото на кухнята, предвидена в архитектурната схема, поставихме легло, а самата кухня  “изнесохме” на бившата терасата.

За да се осъществи тази трансформация, се наложи да направим предстенна обшивка, за да прекараме водата до новото място на кухнята. Премахнахме също вратата от антрето към дневната и така получихме още малко допълнително пространство.

Интериорен дизайн на дневна

В помещението няма други прозорци, освен до кухнята и затова отделихме мястото за спане със стена от стъклени тухли, за да има повече светлина и в новата спалня.

Използвахме светли цветове като бяло и бежово. Визуално не отделихме зоните, за да не се „нарязва“ оптически помещението.

За да запазим единствения източник на естествена светлина, всички уреди разположихме на долния ред на кухнята. Дори за хладилника решението е малък хладилник и малък фризер.

Светлото дърво на мебелите внася приятен мек тон на цялостната визия на пространството. Млечно белият цвят присъства във всички елементи на помещението.

Спалня

мястото за спане със стена от стъклени тухли, за да има повече светлина и в новата спалня.

 

Антре

Детска стая

Това помещение ще е бъдещата детска стая, но към настоящия момент ще се използва като работен кабинет.

Идеята беше да се подготви сега така, че след време с минимални промени да може да се ползва за същинската си функция.

 

Баня

В банята направихме само минимални промени на ВиК инсталацията. Липсва опънат светещ таван, защото той утежнява значително бюджета.

Плочките, напълно разбираемо за малкото помещение,  са светли, а единственият акцент са декоративните плочки в зоната за къпане, която е отделена със стъклена преграда от останалата част на банята.

За да разширим визуално пространството използвахме  голямото огледало над мивката.”

 

Семпло, но елегантно и функционално жилище, в което младите собственици със сигурност ще се радват на хубави емоции и домашен комфорт.

За повече информация и контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
кв. „Чайка“, бл.27, партер
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

Споделете тази публикация