Интериорен дизайн на апартамент с площ 66.32 кв.м

Както го харесват мъжете…

 

Когато за първи път видяхме проекта на този апартамент, съвсем спонтанно ни споходи хрумването да наречем материала “Красиво жилище си търси стопанка”, което, естествено не направихме, защото шегата си е шега, но че жилището ще бъде красиво, ще се уверите и сами! А закачката дойде от факта, че апартаментът с площ  приблизително 66 кв.м площ е собственост на мъж, който живее сам… към настоящия момент!
Автор на проекта е интериорният дизайнер Ирена Иванова от студио “Истерия Дизайн”, която ни разкри малко тайни от “кухнята” за своята работа по процеса на изграждането на визията на това жилище:

“Интериорът на този апартамент, намиращ се в гр. София, по изискване на своя собственик, е съвсем изчистен и сдържан, без нищо излишно и натруфено, само най-необходимото. Жилището се състои от дневна с кухня, спалня, баня и
антре, а при цветовото оформление заложихме на неутралната бежово-кафявата гама за да се постигне усещането за максимален уют и топлина.

По предпочитание на клиента таванът в целия апартамент е изпълнен на 2 нива – едно с изолация от вата за по-добра топлоизолация и второ – с декоративни фигури от гипсокартон. Чрез тези елементи на окачените тавани, играта на светлина създава различни ефекти в зависимост от настроението и предпочитанията на собственика.

Дневна зона

Изискването за къта в дневната бе диванът да е с покритие от текстил, светъл ламиниран паркет за пода и меки пастелни тонове в светлата гама за мебелите.

Ролята на основни декоративни акценти в помещението  изпълняват окачените тавани и играта на цветове от тях към стените. Декоративната мазилка на стените, която преминава и към тавана, придаде на интериора по-различно и интересно излъчване.

Телевизорът е закачен със стойка на стената, което прави гледането на телевизия възможно от всяка част на стаята.

Системата за домашно кино е скрита в шкафа под него, а окабеляването между тях предвидливо е скрито в стената – така игнорирахме проблема с вечно виждащите се грозни свързващи кабели.

Осветлението е решено с лунички за пълно вграждане, както и LED осветление на няколко кръга при  завесите, ТВ модула и фигурата на окачения таван – в зависимост от желаната от клиента обстановка, се получава и съответния ефект.

Висящите осветителните тела над холната маса, трапезарната маса и кухнята са изработени по поръчка, следвайки интериорния проект.

Кътът за хранене е визуално маркиран с оцветяване на част от стената в по-тъмен цвят – този елемент, съпътстван от окачения таван продължава и към зоната на кухнята, като символично определя границите на тези кътове.

Масата за хранене е изпълнена от фурнирован МДФ, а самата кухня, по желание на клиента, бе “затворена” до тавана.
Кухненското обзавеждане, ТВ модула и масичката при дивана са комбинация от ЛПДЧ и МДФ боя лак.

Антре

По-голямата част от антрето е заета с разполагане на шкафове и гардероб до тавана, тъй като нямаше достатъчно място за съхранение в другите стаи.

В гардероба  “скрихме” пералнята и сушилнята. За създаване на оптическо усещане за повече простор, една от стените е изцяло “облечена” с голямо огледало.

Преобладаващите цветове на настилките, стените и мебелите  са светли и с дървесни нюанси.
Подовата настилка е от гранитогрес 30/60см, имитиращ естествен камък.

Както и в останалите помещения на жилището, основният акцент при декорацията пада върху окачените тавани.Странично разположените лунички и светещата лента в средата на тавана, разделени на 2 кръга за работа, създават усещането за лукс и комфорт.”

Сдържана мъжка логика, стил и семпла елегантност характеризират това жилище, на което със сигурност вече завиждат и много дами, нали?

 

Спалня

В първоначалното разпределение на апартамента, леглото с размери 180/200 см в спалнята бе поставено до прозореца, но със собственика стигнахме до решението да бъде изместено на отсрещната стена, за да се освободи повече пространство в стаята.

На една от стените, която граничи със стълбището в сградата, поставихме предстенна обшивка, за да не бъде нарушаван съня на клиента от закъснели съседи (или нервно потракващи дамски токчета по стълбите?!).

Спалнята е решена, както и дневната, в светли цветове – за стените, мебелите и ламинирания паркет.
Интересен акцент в помещението е декоративната табла с LED осветление над леглото, която следва симетрията на леглото.

Самата стена зад леглото е декорирана с тапет с хоризонтални линии в различни нюанси, което визуално напомня за графичен релеф. Осветлението е решено с лунички над спалнята и окачено осветително тяло.

Баня

Плочките са комбинация от кафяво и млечно бяло, а отново водещ акцент е играта на отделните елементи, преминаващи цветово в окачения таван.

Душ кабината е стъпила на изработен по поръчка праг от естествен камък.

 

За повече информация и контакти:

„ИСТЕРИЯ Дизайн“

Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

www.isteria.eu

Споделете тази публикация