Проект на апартамент в Балчик – „Белият град“ на Черно море

Как морето и скалите определят тематиката на интериорния дизайн…

 

Апартамент в Балчик и при това на метри от морския бряг е лукс, на който могат да се радват не само жителите на живописния български град, но и хора, решили да инвестират в една безкрайна морска ваканция! Като обитателите на апартамента, създали свое кътче в близост до морето, в което да отсядат при всяка възможност и свободно време – и то не само през лятото.

Балчик е град не само с древна история, но и със забележително терасовидно разположение над красивия морски залив, сгушил се между изваяните от времето и вятъра бели варовикови скали. Точно заради цвета на скалите градът е наричан Белият град на българското Черноморие.

Апартамент в Балчик - интериорен проект

А как синьото на морето и бялото на скалите стават дейни участници в изграждането на интериора на този апартамент в Балчик, ни показват дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, автори на интериорния проект.

Апартаментът не е с голяма площ, състои се от дневна зона с кухня, кът за хранене и кухня, една спалня, антре и баня, която не е обект на този проект.

Основното изискване на собствениците към дизайнерите е да създадат дизайн, който напълно да кореспондира с мястото, където е разположен техния апартамент. И съвсем логично като отправни точки на интериорната концепция, която дизайнерите проектират, става морската тематика, основана на синьото на морето и бялото на околните скали на фона на пастелното бежово на златист плаж.

Дневна зона

Дневната зона в този апартамент в Балчик е с много неправилна форма и не особено голяма площ, което налага дизайнерите прецизно да планират как да бъде позициониран всеки кът в интериорното решение.

Апартамент в Балчик - интериорен проект

Тъй като собствениците споделят, че много харесват кухненски острови, но пространството не позволява разполагането на Г-образна кухня, остров и пълноценен кът за хранене, дизайнерите намират интересно решение на сложната задача.

Това става като проектират своеобразен хибрид между кухненски остров, барплот и маса за хранене, който е долепен до едната стена на дневната.  Формата на този модул повтаря неправилната форма на помещението и се вписва съвсем естествено в него. Освен това островът-барплот е разположен близо до витринните прозорци на стаята, което осигурява, чудесна гледка към околната морска панорама.

Апартамент в Балчик - интериорен проект

В резултат на това планиране и разполагане на кухненския кът остава и достатъчно място за оформяне на кът за отдих, състоящ се от комфортен диван с лежанка, изчистен телевизионен шкаф срещу него и малка масичка. Така въпреки постигнатата максимална функционалност на дневната зона, липсва усещане за претовареност на пространството.

Ефектен елемент, който заслужава особено внимание, е декоративната ниша с дървена рамка и облицована с бели варовикови камъни, чиято красота е подчертана от подходящо разположени вградени в рамката лунички.

Апартамент в Балчик - интериорен проект

Същият тип декоративен камък е поставен както на гърба на кухнята, така и в антрето. Самата кухня е изпълнена в бяло и натюрел на дърво, а уредите са вградени.

Апартамент в Балчик - интериорен проект

Спалня

Спалнята е доста просторна и сложността при изграждането на интериора й идва не от размера, а от неправилната форма на помещението.

Апартамент в Балчик

Този недостатък е „поправен“ чрез специално проектирания за целта гардероб, също с неправилна форма – едната му страна е по-тясна от другата. В следствие на тази хитрост от страна на дизайнерите голямото и удобно легло вече е разположено между прави успоредни страни.

Апартамент в Балчик

До леглото са разположени двустранно нощни шкафчета и функционална тоалетка с огледало. На отсрещната стена е позициониран голям и висок шкаф с ниша за поставяне на телевизор.

Апартамент в Балчик

На стената над таблата на леглото е изградена отново декоративна ниша с дървена рамка, сходна по дизайн с тази в дневната. Но вместо камък, тук е използван фототапет на морска тема, подчертан с LED осветление, скрито в рамката на нишата.

Антре

Едната от стените в антрето е облицована отново със същия бял камък, използван и в дневната зона. Обзавеждането се състои от практичен висок шкаф, голямо огледало и закачалки около него.

Апартамент в Балчик

Както и в останалите помещения на този апартамент в Балчик, таванът е конфигурация от  гипсокартон, светещ опънат таван и скрито LED осветление, което ефектно подчертава релефа на декоративната каменна облицовка.

Мястото, където се намира този апартамент, е само по себе си уникално красиво, а функционалният интериорен дизайн но дома им само може да създава още повече чувство на задоволство в собствениците, заради добрия избор, който са направили – да се наслаждават на прекрасни емоции в Белия град на Черно море!

Галерия:

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация