Цветен букет от пролетни нюанси

Интериорен проект на апартамент 96 кв.м

 

 

Свежо зелено като току-що напъпили дървесни клонки, нежно розово като бухнали  корони на уханно цъфтящи овошки и топло кафяво на прясно изорана плодородна земя…

Всички тези нюанси от прелестната цветовата гама на пролетта са се пренесли за постоянен престой в интериора на този модерен апартамент.

Общата площ  на жилището, състоящо се от дневна зона с кухня и трапезария, спалня, детска стая, баня и WC,  е 96 км.м. Апартаментът е ново строителство, а автори на интериорния проект са дизайнерите от студио Extreme Design.

 

Дневна зона

Дневната зона е общо отворено пространство с функционално обособени кътове за отдих, за хранене и готвене.

Бялото е основният цвят в цветовата концепция на помещението, а акцент в зоната за отдих поставят меката мебел в ярко ябълково зелено и облицовката с декоративни бели тухлички на една от стените.

Същият свеж зелен нюанс е използван и при оформлението на гърба на бялата кухня с принт-стъкло. В къта за хранене е поставена висока маса, също решена в бяло.

Подът е  ламинат, мебелите са изработени изцяло от ПДЧ, всички кухненски уреди са вградени.

 

Спалня 

Декоративни панели в цвят “пепел от рози”, монтирани на стената зад леглото, са главният акцент в родителската спалня. Гардеробът е с плъзгащи се огледални врати с цел пестене на пространство.

Настолни лампи върху нощните шкафчета, оригинално висящо осветително тяло и вградени „лунички“ осигуряват необходимото осветление според предпочитанията и настроението на обитателите.

Стените, както и завесите, са решени в мек пастелен нюанс – “капучино”.

 

Детска стая

Детската стая, предназначена за братче и сестриче, е обзаведена с двойно двуетажно легло. Всяка от стълбичката към горното легло е шкафче за съхранение.

Към мебелната композиция са включени още големи чекмеджета, на отсрещната стена е поставен висок гардероб, а работното място е разположено непосредствено до прозореца.

Оригинално е решението вратата на помещението, която е плъзгаща, от вътрешната страна да изпълнява и ролята на дъска за писане.

В цветовата концепция на детската стая са заложени симпатиите и на двете деца – към морски синьо съответно на момченцето и розово – на момиченцето.

 

Баня и WC

От тъмно шоколадово до светло пясъчно варират  цветовите нюанси, използвани в интериора на банята и тоалетната.

Банята е оборудвано с вана, мивката е поставена върху шкаф от дърво, тоалетната е с вградена в стената структура.

Интересно е решението пред ваната да се постави модул от водоустойчиво дърво с открити полици за поставяне на аксесоари и принадлежности.

 

Галерия:

 

 

За контакти:

Интериорно студио Extreme Design

тел: 0 877 44 55 03

www.extremehome.eu

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment