Под знака на слънчевия изгрев…

Модерен интериор…, но не съвсем!

 

Едва ли има човек, който да не се е възхищавал на богатите тонове на току-що изгрялото слънце, пробило тъмнината на нощта с яркото си златно-оранжево сияние?!

Е, не всички сред нас са толкова ранобудни и то всеки ден, но все по някакъв повод се е случвало да останем без дъх от това природно великолепие…

Вярно е, че могат да се намерят и други аналози на златисто-оранжевите тонове, но точно щедростта на първите слънчеви лъчи е в основата на интериорната концепция на този дом!

Къщата, построена през 1952 г., се намира в Лонг Бийч, Калифорния. Две години по-късно тогавашният собственик предприема разширение на сградата и построяване на втори етаж.

И после повече от половин век времето в къщата сякаш спира… до неотдавна, когато настоящите собственици изцяло я реновират с помощта на интериорно студио Weaver Group Design.

Макар и на няколко десетки години, фасадата и конструкцията на сградата са само обновени, но почти напълно запазени, тъй като дизайнерите виждат достатъчно потенциал в настоящото разпределение на помещенията, върху което да надградят своето виждане за уют и комфорт в сегашно време.

А в същината на тяхната идея за преобразяване застават две опорни точки – сияйното топло оранжево като цвят и характерни за модата през средата на 20-ти век мебели и декорация.

В резултат на всичко това, разходката из този модерно немодерен дом е равностойна на истинско визуално приключение!

Кръгове, правоъгълници, овали, конзоли и ярки цветове очароват много повече, отколкото би могло да се предположи, че е възможно да се случи, имайки предвид разликата от няколко десетилетия.

А всъщност, тя дори може и да не бъде забелязана, ако сравните дизайна с кадри от  филми за онова време!

Реализацията на интериорния проект е завършен само за 5 месеца – факт, с който дизайнерите особено се гордеят.

Нали всичко модерно днес е добре забравеното вчера – нека видим тогава какво е било модерното вчера!

 

Галерия:

 

 

www.weaverdesigngroup.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment