Апартамент 60 кв.м след основен ремонт

Интериор в бяло, сиво, дърво и цветни акценти

 

Апартамент 60 кв.м е твърде често предпочитаният избор за първо самостоятелно жилище на млади хора – и поради финансови причини, и като площ, която е напълно достатъчна поне за даден етап от живота им.

Апартамент 60 кв.м - дневна

Такъв е случаят и на собствениците на жилището, чийто интериор представяме. Апартаментът е старо строителство и се намира в ж.к. Лазур на гр. Бургас. Точно поради факта, че кооперацията, в която се намира, е строена преди години, новите обитатели се изправят на прага на онова кошмарно приключение, наречено „Основен ремонт“!

Апартамент 60 кв.м

Като повечето активно работещи млади хора, и при тях липсата на време да се заемат сами с избора на цветове, материали, търсене на майстори и всичко останало, което касае пълната реновация на този апартамент 60 кв.м, предопределя да се доверят на специалисти, които да реализират техните виждания и мечти за новия им дом.

Апартамент 60 кв.м

Предизвикателството да превърнат старото овехтяло жилище в модерно и функционално пространство приемат архитектите и дизайнерите от архитектурно ателие „Вертикали“, които създават проект на цялостния интериорен дизайн и се ангажират с пълната организация по реализацията на реновацията.

Апартамент 60 кв.м

Изпълнението на интериорния проект, който „облича“ в цветове и форми предпочитанията на собствениците, започва с тежък ремонт, включващ изправяне на стени, тавани и подови настилки и др. належащи модерни и със съвременни материали подобрения в жилищното пространство.

Апартаментът 60 кв.м се състои от дневна зона с кухня, кът за хранене и кът за отдих, една спалня, баня с WC и антре.

Апартамент 60 кв.м

Цветовата концепция на интериора е съобразена изцяло с желанието на клиентите, чийто избор е сиво, бяло и един нюанс на дървесен декор – естествен дъб, използван в подовата настилка от ламинат и като ламинирано ПДЧ за част от мебелите. Цветен акцент в дневната поставя свежо зелено, а в спалнята – лилаво.

Дневна зона: кухня, кът за хранене и кът за отдих

Апартамент 60 кв.м

Кухнята, решена в сиво за долния ред шкафове, бяло за горните и гръб с цвят на естествен дъб, е проектирана от дизайнерите и изработена по поръчка.

Апартамент 60 кв.м

В къта за хранене е поставена маса с дървен плот и основа в черно, а столовете са бяло.

Апартамент 60 кв.м

Ъгловият диван в къта за отдих е изпълнен в два нюанса на сиво, в същите тонове плюс бяло е килимът под ниската холна бяла масичка.

Апартамент 60 кв.м - дневна

TV-модулът следва основната цветова концепция на дневната зона, но е допълнен със свеж зелен акцент.

Спалня

Апартамент 60 кв.м - спалня

Спалнята е доста голямо и издължено пространство, което позволява разполагането на легло с тапицирана в различни нюанси на лилаво табла, гардероб с фурнир „естествен дъб“, както и TV-модул с втори гардероб, решен в тъмно сиво.

Апартамент 60 кв.м

Едната от стените в помещението е в много светло лилаво, за останалите е избран светъл сив нюанс. Прозорците са декорирани с щори тип „Японска стена“ в бяло.

Баня

Апартамент 60 кв.м - баня

Банята е изцяло в бяло, само подът е гранитогрес с дървесен ефект. Обзаведена е с кът за душ, отделен със стъклен параван, мивка, поставена върху шкаф, голямо огледало и WC с вградена арматура.

Антре

Стените в антрето, както и окаченият таван, са покрити с декоративна мазилка в гълъбово сиво.

Апартамент 60 кв.м

Шкаф за обувки, огледало и декоративни полици за дребни вещи като ключове например, допълват обзавеждането на антрето.

Във всички помещения на този модерен апартамент 60 кв.м са проектирани окачени тавани с ефектни LED осветителни системи, допълнени с вградени лунички и висящи, отново LED, тела.

Това модерно и функционално жилище сбъдва мечтите на собствениците си – с отличната помощ на архитекти и дизайнери!

Галерия:

Снимки: Евгени Железнов

 

За контакти:

Архитектурно ателие „Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0888 686 730

Герасим Симеонов – 0875 232 807

vertikali.bg

Споделете тази публикация