Модерен апартамент за студенти

Светлина, функционалност и интересен дизайн

 

Този модерен апартамент за студенти сигурно ще породи доста въпроси и мъничка доза завист как млади хора могат да си го позволят, но истината е такава!

Апартамент за студенти

Всъщност апартаментът е второ семейно жилище, което родителите предоставят на своите пораснали син и дъщеря да живеят самостоятелно, когато е настъпило времето да се „учат на ум и разум“ в университет.

Точно затова, макар предназначението му да е на апартамент за студенти, интериорът е трябвало да бъде модерен, функционален, приветлив и да създава предпоставки обитателите да се чувстват като в родния дом.

Апартамент за студенти

Автори на дизайна и изпълнението са дизайнерите от студио Puhalska Design.

Топло и модерно – това е първото впечатление от жилището, което обитават младите хора. Състои се от дневна зона, две спални, антре и баня с WC. Напълно достатъчно като площ и за постигане на самостоятелност при подготовка за лекции и упражнения, и като терен за забавление с приятели в свободното време.

Апартамент за студенти

Цветовата концепция е основана на пастелни, дори приглушени тонове, за да се даде максимална свобода на навлизащата естествена слънчева светлина.

Обзавеждането в дневната зона е предимно с мебели в светло сиво, графитено и бяло, като част от тях са произведени по поръчка. Формите и дизайнът им са изразителни и ергономични, все пак това е апартамент за студенти, всичко трябва да е максимално функционално и удобно.

Апартамент за студенти

Много силен визуален ефект внасят в дневната виниловият под в цвят на мед, както и дървената облицовка на част от стените.

Апартамент за студенти

Кухненската зона играе важна роля във всяко жилище, включително и в този апартамент за студенти. На преден план тук привлича вниманието необичаен кухненски остров, който благодарение на монтираното отпред огледало, буквално сякаш левитира във въздуха.

Апартамент за студенти

Точно зад него – в съответствие с най-новите тенденции, е проектиран интересен кухненски модул, чиито горни шкафове са със същия дървен декор като облицовката на стените.

Апартамент за студенти

Не ни е известно как са си разпределили обитателите спалните, но едната е обзаведена с двойно легло, а другата с разтягащ се диван.

Апартамент за студенти

Във втората спалня, която е значително по-малка като площ, отново дизайнерите са използвали огромно огледало, поставено на стената с цел оптически разширяване на пространството.

Апартамент за студенти

Банята е обзаведена с голяма душ кабина, а цветовото решение е отново бяло в комбинация с  керамични плочи с дървесен ефект.

Апартамент за студенти

В антрето е поставен голям вграден гардероб с огледални врати. В малък килер, чийто достъп е откъм антрето, са намерили място пералня, сушилня и още шкафове за съхранение.

Както в дневната зона, така и в останалите помещения присъстват окачени тавани с геометрични форми, скрито LED осветление и вградени лунички, които предполагат създаването на различна атмосфера по предпочитание на обитателите.

Апартамент за студенти

Интериорът е декориран с голяма последователност във всеки един детайл в този апартамент за студенти, който би могъл спокойно да се превърне в семейно жилище някъде напред във времето, но за кого от брата или сестрата, остава да гадаем…

 

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация