Идеи за онзи тъмен ъгъл под стълбата

Вътрешните стълби са не само просто функция, но и красив интериорен елемент.

Един оригинален подход към “онзи тъмен ъгъл под стълбата” само би възхитил и предизвикал известна доза завист във всички приятели и гости. Ако търсите идеи, ето няколко, които биха предизвикали вашето вдъхновение и креативност.

В доста случаи на практика обаче пространството под стълбите в къщата или мезонета е пренебрегвано и остава неизползваемо –  просто един тъмен ъгъл.Допълнителна спалня за гости под стълбата не е никак стандартно

Е, вярно е, че децата обичат да има такива местенца за криене или игра, както и има собственици, които не са притеснени от липсата на достатъчно жилищна площ.  Но по-често се случва холът или коридорът да са максимално претъпкани с мебели, а ценно пространство като това под стълбата да остава съвсем неоползотворено.

Допълнителна спалня за гости под стълбата не е никак стандартно, но ще бъде особено полезно решение.

 

Има много креативни и елегантни начини за ефективни решения точно за използване на това място, които не биха нанесли никаква вреда на интериорната концепция на жилището. Всъщност, дори в действителност само биха допринесли за по-цялостния и завършен дизайн на апартамента или къщата.

Не ви достига място за работен кът –  поставете бюро, настолна лампа и компютър в подножието на стълбата и проблемът е решен.

 

Пространството под стълбата може да се превърне в полезна библиотека.


 

Имате много книги, а шкафовете в дневната не могат да ги поберат – ами просто импровизирайте и пространството под стълбата може да се превърне в полезна библиотека

.

В зависимост от интериорния план на дневната, ако разпределението на функционалните кътове позволява, камината може да бъде поставена точно там, под стълбата.


Или друга идея – организирайте там медиен център, поставете аквариум или цветарник, но само с растения, които не обичат пряка слънчева светлина.

Помислете за какво не ви достига място, а много бихте искали да го има в дома ви, проявете находчивост и пространството под стълбата ще ви го предостави!

Споделете тази публикация