ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

С поздрав от морето: интериор на апартамент в гр. Бургас

Как ярки акценти “събудиха” фона на интериорната картина…

 

Винаги и на всички ни е особено приятно, когато получим поздрав от близки до сърцето ни хора, нали? Е, и ние сме натоварени с отговорната задача да ви поздравим, но не от кой да е, а от него – морето! Правим го с огромно удоволствие, защото морето си има специално топло кътче сред галерията с прекрасни спомени на всеки един от нас…

Камина с облицовка от камък

Вярно, няма да ви разкажем тук как вълните преследват постоянно морския бряг и все не го достигат, а се връщат обратно там някъде, откъдето ги е изпратило с послание за неуловимото от човешко око великолепие и могъщество на синята стихия…

Няма да ви разкажем и за златните плажове, очакващи с копнеж прелета на чайките и самотните вечерни разходки на гларусите, нито за слънцето, което изгрява зад хоризонта и вечер тъжно се потапя в синевата на морето…

И двете маси в дневната са със стъклени плотове

Но с удоволствие ще ви покажем как и къде живее едно семейство, имало щастието да създаде своя нов дом край брега на морето, галещо бреговете на гр. Бургас! А вярваме, че и сами ще се убедите как ярки акценти могат да “взривят” спокойния фон на интериора и да го заредят с добро настроение във всеки един ден и през всички сезони!

Жилището, чиято интериорна реализация ви представяме, се намира в централната част на гр. Бургас в близост до морската градина и централната пешеходна зона на града. Общата му площ е 105 кв.м и се състои от: коридор, дневна зона с кухня, кът за хранене и кът за отдих, две спални – родителка и детска стая, баня и мокро помещение (интериорът на последните две помещения не са част от нашия разказ).

Бар-плот с високи столчета за бързо похапване

Автори на интериорния проект и последващата реализация са архитектите от ателие “Вертикали”, които споделиха, че по желание на възложителя целият интериорен дизайн на апартамента е решен на следния принцип – с един активен тон във всяко помещение, който играе ролята на акцент на неутралния фон.

Антре:

В антрето отново е заложено на акцент в лилаво

От входа на апартамента се влиза в коридорно пространство, което играе ролята на разпределително фоайе с гардероб и място за обувки, което води към всички стаи на апартамента.

Антрето е изпълнено в бяло и лилаво за акцент

Тук ярък акцент на белия фон внася тъмно лилавото частично оцветяване на стените. Окаченият таван с вградени лунички е в графитено сиво, а подът е от керамични плочки в гълъбов нюанс.

Дневна зона:

Лилаво великолепие в тъмни и светли нюанси грабва веднага погледа на всеки новодошъл, преминал през изцяло стъклената врата с фурнирована каса.

Бар-плот с високи столчета за бързо похапване

В отвореното пространство на дневната са функционално зонирани: кухненски кът с бар плот и два бар стола, ъглова камина, трапезария с маса за 8 души, мека мебел с ниска маса и TV модул.

Бар-плот отделя кухнята от дневния кът

Кухнята в тъмно лилаво (или т.нар. „патладжанено”) и бар-плотът са изпълнени от лакирани MDF плоскости.

Кухнята е решена в патладжанено лилаво и бяло

Меката мебел в къта за отдих е решена в бяло, а стените на дневната са покрити с декоративнa мазилкa в светло виолетови оттенъци.

TV-кътът е разположен в безопасна близост до камината

Ъгловата камина е облицована с глиц зидария от естествен камък. Подовата настилка е решена с трислоен паркет.

Стените в дневната зона са с декоративна мазилка във виолетоови нюанси

И двете маси – в къта за хранене и седящия кът, са изработени от масив и стъкло. Окачените тавани, зониращи отделните кътове, са частично оцветени в графитен сиво.

Родителска спалня:

Родителска спалня

Родителската спалня е обзаведена с легло за матрак 190/180см, гардероб с огледални плъзгащи врати и тоалетка. Свеж акцент в помещението внася тапицерията на леглото в пролетно зелено.

Пролетното зелено внася свеж акцент

Съчетанието с дървесен ПДЧ декор, бял гланц, неутрален сив тон и сивкав ламиниран паркет създава спокойна атмосфера – така необходима за пълноценен релакс.

Детска стая:

В детската стая са поставени две легла, гардероб (преминаващ в ТВ модул), като под едното легло има изтеглящ се механизъм с матрак – опция за още едно място за сън за гости на обитателите.

Синьото е основен акцент в детската стая

Водещ акцент в помещението поставя синият цвят, но в приятелската компания на жълто, охра и бяло.

Е, не знаем дали нашият поздрав от морето ви допадна, но ние със сигурност смятаме, че това жилище носи много радост на своите собственици!

 

Галерия:

 

За контакти:

Архитектурно ателие Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0885 410 318

http://vertikali.bg

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2018 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност