Червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст

Интериор на апартамент в кв. Манастирски ливади, гр. София

 

Да, точно такова усещане предизвика у нас от пръв поглед интериора на това жилище – червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст!

Дневна зона с кът за отдих

Това цветово трио неслучайно наричаме класическо – с него успешно могат да се създават всякакви интериорни картини, които винаги ще бъдат актуални, независимо от модните цветови тенденции. А и фактът, че жилището е собственост на младо семейство съвсем ще изпълни със смисъл и съдържание емоциите, които породи у нас жилището им.

Дневна зона

Любовта традиционно отъждествяваме с червено, бялото е символ на нежност, каквато винаги присъства между хора, които се обичат, и черно… е, да, и в най-добрите семейства понякога, да се надяваме, че в повечето случаи е за кратко, се понасят черни облаци и бури…

И все пак да се върнем на интериорното решение на апартамента, с приблизителна площ около 90 кв.м, който се намира в кв. Манастирски ливади на столицата.

Автор на проекта и последващата реализация е интериорният дизайнер Иван Стефанов от студио „Sproject“.

Кухня и кът за хранене

Апартаментът се състои от дневна зона с кухня и кът за хранене, спалня, баня и стая за гости, в бъдеще време детска, която не е обект на настоящия проект.

Кътът за отдих в дневната зона е решен с бяла ъглова мека мебел, а на отсрещната стена е разположена стенна модулна секция от тъмно венге с TV  и окачени шкафове в червено. Подът е бял гранитогрес, а окаченият таван със скрито осветление е в черно и бяло.

Фокусна точка в дизайна на дневната несъмнено е стената с декоративни ниши от гипсокартон, решени в бяло, червено и вградено осветление, създаващи впечатляващи ефекти.

Кухня

Същата цветова концепция е използвана и при обзавеждането на Г-образната кухня. Мебелите са венге, горните шкафове в червен гланц, плотовете са в бяло, а стените в бледо сиво.

Кътът за хранене е разположен между къта за отдих и кухнята. Масата е разтегателна, столовете са в бяло, корпусите на мебелите са също венге.

Спалня

Цветовото решение на спалнята, макар и по-различно, създава необходимата доза уют и интимност.

TV - кът в спалнята

Много тъмно шоколадово кафяво е избрано за стената над леглото, украсена с принт, бяло и венге  за мебелите (включително и за гардероба, който не се вижда на снимките) и млечно бежово нюанси за интериорния текстил.

Баня

В банята, обзаведена с хидро-масажна душ кабина, е заложено на светло зелено и бяло както за стенната керамика, така и за пода.

Антре

Дългото и тясно антре е освежено с прасковен цвят за стените и окачен таван с вградени лунички.

Макар и да не разполагаме с подробни  снимки на всяко кътче от това жилище, всеки може да придобие представа от общата рамка на стилната интериорна картина, че тук присъства всеки един детайл, осигуряващ на обитателите уют, функционалност и комфорт.

 

Галерия:

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов 

тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment