Артистични нюанси и пастелни тонове в хармония

Интериор на апартамент с площ 165 кв.м в руската столица

 

Забелязали ли сте, че първото впечатление от нещо видяно не винаги е най-точното, но почти винаги провокира асоциации с нещо вече познато или дава свобода на фантазията да сътвори интересни образи?

apartament-Moskva-1

По сходен начин, когато разглеждахме интериора на този апартамент, ни беше трудно да повярваме, че жилището се намира в космополитен град като Москва – такова спокойствие излъчва.

apartament-Moskva-33

И още – не знаем какви по професия и натюрел са собствениците, но ни се струва,  че са доста артистични натури, за да създадат такъв тих свой пристан почти в сърцето на града. А може би заслугата не е съвсем тяхна, а на дизайнерите от интериорното студио на Александър Фьодоров, създали концепцията на интериора на дома.

Дневната

Апартаментът е с обща площ 165 кв.м, получени след като и балконът е бил приобщен към жилищното пространство.

Просторната дневна зона е на две нива точно по тази причина, тъй като е изпълнена допълнителна изолация на пода в частта на бившия балкон – сега трапезария и прилежащ кът за четене.

Стената е с пана от велур

Стената зад телевизора в дневната е облицована с панели от велур, приятно контрастиращи със стъклената черна повърхност на огромния по нашите стандарти TV. Ефектна декорация на тази стена е и камината на биоетанол, вградена ниско в пода.

Камина на биоетанол

Ниският шкаф е изпълнен от същото дърво, с каквото са облицовани стените в коридора на апартамента.

Зоната за отдих се състои от голяма удобна мека мебел с тапицерия в пясъчен цвят, ниска стъклена масичка и бял мек килим.

трапезария

Кътът за хранене е разположен непосредствено до прозорците, на допълнително изградения подиум. Масата е кръгла, със стъклен плот, а столовете са в атрактивна цветова комбинация от жълт текстил и черна кожа. Кухнята е с прилежащ бар-плот, а мебелите са решени в бяло.

Кухня и трапезария

В близост е кътът за четене с удобно кресло и окачени стенни шкафове, изработени по поръчка.

Кът за четене

Частичната декорация с огледало на някои от модулите създава оптическата илюзия за непрекъснатост на пространството.

Спалня

Спалнята е решена в пастелни тонове – бежово, сиво, бяло и тъмно кафяви акценти. Най-голямата атракция тук е стъклената стена, която само условно отделя спалнята от банята.

Стъклена стена между банята и спалнята

Стъклото е от типа „смарт“, което означава, че само с едно натискане на копчето на дистанционното, то се затъмнява, ако се търси атмосфера на интимност в което и да е от двете помещения. Камината на биоетанол, монтирана в ниския шкаф в спалнята, е допълнителен фактор за по-голяма степен на релакс – всеки, който използва ваната има възможност да се наслаждава и на танцуващите пламъци на огъня.

Спалня с камина

Подът и в спалнята, и в банята, е от един и същи вид паркет, но зоната край свободно стоящата вана е като посипана с речни камъчета – това решение не позволява преливащи пръски вода да мокрят другата подова повърхност.

Ваната

Живите зелени растения в спалнята и декоративната мини-алея с речни камъчета под прозореца създават свежа атмосфера, сходна на тази в  зимните градини.

Таблата зад леглото е с бяла кожа

Таблата зад  леглото е украсена с панели от мека бяла кожа, на които от двете страни са поставени високи огледала с цел оптическо разширяване на пространството. Два вида лампи осигуряват комфорт за четене – висящи и стенни с насочена светлина. Стената към банята е облицована с гранитогрес в сив нюанс.

Това жилище съвсем основателно бихме определили като модерен и спокоен пристан за отдих и бягство от ежедневния стрес в големия град.

 

Галерия:

 

www.fedorova.ru

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment