Интериор на апартамент в скандинавски стил

Светлина, функционалност и сдържана елегантност

Всеки интериор на апартамент в скандинавски стил може да бъде разпознат и квалифициран почти веднага, дори и да липсва уточнението за стила. Особеностите на този стил на интериорно решение и обзавеждане са толкова характерни, че и всеки неспециалист би ги забелязал от пръв поглед.

Антрето е облицовано с бели декоративни тухлички

Изключителна чистота на линиите и формите, монохромни цветове, естествени материали, светлина и простор, пестеливо използване на ярки орнаменти и детайли – всичко това създава усещане за лекота, хармония и уют.

Да създадеш интериор на апартамент в скандинавски стил е колкото лесно, толкова и свързано с доста условности, най-вече трябва да преодолееш рамките на традиционното по нашите географски ширини и твърдо да си убеден, че точно така ще постигнеш търсената функционалност, уют и хармония у дома.

Макар скандинавският стил да не е фиксиран в точни рамки и да позволява еклектични смесици и с други стилове, все пак водещото начало са основните му характерни белези.

Този интериор на апартамент в скандинавски стил е създаден от дизайнерите на MIKOŁAJSKAstudio, а леките отклонения, изразени в някои детайли, ще забележите и сами.

Жилището се състои от дневна зона, трапезария, кухня, родителска спалня, детска стая, работен кабинет, баня и  WC.

Кът за отдих
Дневна в скандинавски стил

Дневната е обзаведена семпло, но функционално – мека мебел в сиво, кресло, ниска масичка и кресло. Цветен акцент поставят декоративните възглавнички в бяло, бежово.

Безспорно, най-атрактивният елемент в този кът е етажерката с геометрични форми, разположена в декоративна ниша, облицована с дървени плоскости. Стената зад дивана е облицована с бели декоративни тухлички. Бял пендел и висока настолна лампа осигуряват необходимия светлинен комфорт в тъмните часове на деня.

Кухня

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Кухнята е разположена П-образно. Мебелите са решени в бяло, ел. уредите са вградени, а шкафовете са високи до тавана.

Интериор на апартамен в скандинавски стил

На едната стена, облицована също с бели декоративни тухлички, е проектиран и малък дървен бар-плот с високи столчета.

Трапезария

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Кътът за хранене се състои от голяма маса от светло дърво и черни столове. Двойните завеси на прозорците са в пясъчно бежово и бяло. Голям часовник на стената, решена в сиво, и ниският бял шкаф са останалите елементи в обзавеждането на трапезарията.

Спалня

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Основните цветове в спалнята са бяло и сиво. Леглото е с тъмен дървесен фурнир, прозорците са оборудвани с римски щори.

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Цветен акцент в помещение поставя фототапетът с флорални мотиви на стената зад леглото. Подът тук, както и в цялото жилище, е паркет от естествено дърво.

Детска стая

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Детската стая е предназначена за две момиченца, което определя и избора на розови нюанси в обзавеждането и интериора. Непосредствено под прозореца е организиран работен кът, достатъчно голям и за двете малки дами.

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Леглото е двуетажно – двете места за сън са успоредно едно над друго. Мебелите са решени в бяло, а стените са декорирани с тапети в нежно розово.

Кабинет

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Кабинетът, който при необходимост се превръща в стая за гости, е обзаведен с голям библиотечен шкаф, диван и работно място.

Баня

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Банята е с доста минималистичен дизайн. Обзаведена е с душ-кабина и мивка. Тук е разположен и голям вграден гардероб, а вратите му са декорирани с принт стъкло на морска тема.

Интериор на апартамент в скандинавски стил

Този интериор на апартамент в скандинавски стил напълно доказва, че чарът на стила се дължи на абсолютното овладяване на пространството, пълната симбиоза между форма и функция, баланс на цветовете и много светлина.

Галерия:

 

Полилей в магазин Жилища 
Ламиниран паркет
 • Imagén:

  47,40 лв.
 • Imagén:

  87,57 лв.
 • Imagén:

  94,22 лв.
 • Imagén:

  55,50 лв.
 • Imagén:

  74,38 лв.
Гранитогрес
Облицовъчни тухлички

Споделете тази публикация

Post Comment