Идеи за интериор на хол в светли тонове

Как да открием сами печелившата формула за уют у дома?

40 идеи за интериор на хол в пастелни цветове

Интериор на хол – какъв да бъде? На какви цветове да се спрем? Кое ще бъде най-удачното решение?

Няма начин поне веднъж всеки един от нас да си е задавал тези въпроси – независимо дали е било при обзавеждане на ново жилище или при обновителен ремонт на настоящето.

Но за да се получат най-верните отговори, първо трябва да си зададем и още няколко въпроса по темата!

Какви цветове харесваме? Кои сред многото в палитрата ни карат да се чувстваме най-добре в компанията ни, все пак в хола или иначе казано, в дневната, прекарваме твърде много време, и денем, и вечер…

И още – дали предпочитаме безопасните интериорни решения или ще се решим на смели експерименти, в чийто ефект не сме съвсем сигурни? Какво целим с даден изглед на интериор на хол – да се чувстваме комфортно в него или да покажем на гости и приятели нещо твърде нестандарно, но зашеметяващо от пръв поглед?

Когато си отговорим сами на тези въпроси, вече ще сме наясно и какво следва да направим при оформлението на дневната си зона.

Всеки човек е смел по своему – в избора на цветове, на мебели, на комбинации между текстури и десени, важно е резултатът да бъде удовлетворяващ всички изисквания за функционалност и комфорт, нали?

И все пак, независимо от това, като че ли привържениците на светли пастелни тонове при избора на решение за интериора на хола са преобладаващото мнозинство.

Логично – светлите тонове в цветовата палитра и най-вече разновидностите на бежово и сиво, без да изключваме, разбира се, останалите цветове, имат свойството оптически да разширяват пространството. А това не е никак маловажно особено за дневни с малки размери.

И още – хол в светли пастелни тонове не само изглежда елегантно, но и визуално чистият от драматични контрасти интериор предразполага и насърчава към отдих и заслужена почивка.

Да не забравим и белият цвят, който на практика се състои от всички останали – неговото присъствие в интериора буквално внася още светлина и простор.

Благодарение на неговата гъвкавост и вечна елегантност, този цвят ще добави стил и ще комбинира дори най-лудите комбинации в едно последователно цяло. В една преобладаващо бяла стая интериорът винаги е приветлив и хармоничен.

Все пак, далеч сме от мисълта, че всичко в който и да е интериор на хол трябва да бъде само в една група цветове – вмъкването на някой контрастиращ винаги добавя не само свежест на интериорната картина, но като че ли и направо я „оживява“!

Интериор на хол

Светли стени не означава непременно, че мебелите трябва да са тъмни и обратното – дори и решени в близка цветова гама, винаги има вариант за акценти.

Интериор на хол

Особено актуален е вариантът за декорация на част от стените с облицовъчен камък – неговата структура със сигурност се отличава и привлича не само играта на слънчевите лъчи, но и погледите на всеки новодошъл.

Същото се отнася и за използването на декоративни облицовъчни тухлички, подходящи особено за интериори в така модерните напоследък урбанистичен стил или стил лофт.

Интериор на хол

Друг популярен вариант е декорацията с 3D XPS пана. Техните геометрични фигури в най-различни форми могат да създадат не само колорит, но и да изразят индивуалността на обитателите.

Присъствието на фототапет на някоя от стените в хола също е решение, постигащо забележителен ефект, стига да е в унисон с индивидуалните предпочитания на собствениците.

Интериор на хол

Декоративни възглавнички, килими, завеси, дребни мебели или аксесоари в пъстри тонове са също сред най-предпочитаните решения за внасяне на повече цвят и жизненост в интериора – и то не само на хола.

Интериор на хол

Вариантите за оформяне на интериор на хол са безброй – тук подсказваме нагледно само няколко идеи, които е твърде вероятно да бъдат полезни при търсенето на вашите индивидуални решения за комфорт и уют у дома!

Галерия:

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация