Интериорен дизайн на дневна зона с площ 40 кв.м

Кръгове и овали в интериорна интерпретация

 

Основната цел при създаване на този интериорния проект е изграждане на модерен и най-вече – различен интериор. Дневната зона, включваща кухня, дневна и трапезария, е част от етаж на къща, която се намира в гр. Банкя, София.

Трите функционални зони: кухня, трапезария и дневна, са обединени в едно отворено помещение.

Основната идея на проекта е  да се отдели визуално и физически кухнята с трапезарията от зоната за почивка. В цялото интериорно решение като обединяващ елемент се налагат преобладаващи кръгли форми. Декоративните прегради, разделящи пространството, повтарят формите от гипскартон на тавана. Използван е плексиглас с вградено осветление – решение, което придава уникалност и ярка индивидуалност на интериора.

 

Пространството, отделено за кухня и трапезария, заема по-малката част от общото помещение. По тази причина кухнята е решена като едноредова, а нишата, която се обособява зад едната преграда, е използвана за поставянето на голям, свободно стоящ хладилник. Уредите са марка ТЕКА от серията Expression и на практика представляват бижуто в кухнята.

Масата за хранене от MDF фурнир е със заоблени ъгли. Идеята за тази форма се налага освен заради красивия дизайн и функционалност, но и от малкото място за преминаване около нея.

За обзавеждане на дневната е използвана мека мебелна група от канапе с лежанка и фотьойл. Канапето е мобилно и може лесно да се трансформира в допълнително легло за гости. Кафе-масичката е копие на трапезарната маса, но в умален вид. Интерeс представлява и решението за осветление. Освен лунички са използвани и подвижни висящи тела, чието  местоположението може да се променя в зависимост от необходимостта за осветеност.


За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
www.indesign-bg.com
nikolay.nikov@indesign-bg.com

 

Споделете тази публикация