Интериорен проект на апартамент 60 кв.м в гр. Шумен

Интериор, нарисуван от пастелни тонове и свежо зелени акценти

 

Интериорният проект, който представяме, е на апартамент с обща площ около 60 кв.м и се намира в гр. Шумен.

Интериорен проект на апартамент 60 кв.м в гр. Шумен

Дневна зона

Дневната зона е проектирана като отворено пространство, което включва основните функционални кътове – за отдих и забавления, трапезария и кухненски бокс, които плавно преминават едно в друго и са само тематично разграничени. Поради недотам голямата площ на помещението, дизайнерката инж. Диана Лазарова  използва налични особености, за да създаде максимален комфорт за обитателите.

Колоната между прозорците в дневната е преобразена в двустранна етажерка, която символично разделя къта за хранене от къта с мека мебел. Гърбът на ъгловия диван също е находчиво използван, за да се интегрират още етажерки – за книги, дискове и т.н.

Кътът за хранене е организиран между меката мебел и кухненския бокс. Кухнята е проектирана линейна

Кътът за хранене е организиран между меката мебел и кухненския бокс.

Кухнята

Кухнята е проектирана линейна, с височина на шкафовете до тавана, за да може да се опозотвори максимално ограниченото пространство и да се създаде необходимия за този кът функционален комфорт. Всички уреди са вградени.

Като обединяващ елемент в дневното пространство са използвани съществуващите трегери, които са декорирани с мазилка тип “ шлайфан бетон“ в сиви нюанси. По същия начин е оцветена и стената зад къта с мека мебел, на която има поставено декоративно пано с фотография. Интериорното решение на дневната зона залага на неутрални пастелни цветове на стените и мебелите, естествено дърво за пода, а свежест и динамика внасят яркозелените акценти на килима, лампите и столовете в трапезарията.


Спалнята
Интериорната концепция на спалнята залага на меки земни цветове

Интериорната концепция на спалнята залага на меки земни цветове – три от стените са оцветени в натурално бежово, а стената зад леглото е в бяло, декорирана с оригинални пана с флорални мотиви. Дори интериорният текстил, използван за декорация на леглото, повтаря основните цветови нюанси в помещението.

 От двете страни на съществуваща колона, са обособени работен кът и тоалетка с огледало.

Разположени под ъгъл един спрямо друг, от двете страни на съществуваща колона,  са обособени работен кът и тоалетка с огледало. Подът е от много светъл ламиниран паркет, а вратите на гардероба са от матирано стъкло в пясъчен нюас, каквото цветово решение е използвано и за щорите на прозорците.
Макар и малък по площ, този апартамент предлага максимален комфорт на своите обитатели и уютна атмосфера, осигурена от избраната от дизайнерката цветова концепция – елегантно съчетаваща усещането за спокойствие, вдъхвано от натуралните пастелни тонове и провокиращи сетивата със своята жизненост ярки зелени акценти.

План на апартамента

В коридора на апартамента е монтиран вграден голям гардероб, чиито врати са огледални – умишлено търсен ефект за оптически разширяване на пространството.


За контакти:инж. Диана Лазарова

 

интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0893 482 610

Diana-Lazarova /www.facebook.com/

Споделете тази публикация