Когато мечтите се сбъдват…

Интериорен дизайн на къща в гр. Банкя

 

Когато мечтите се сбъдват… Да, точно така искахме да наречен този интериорен проект, който ви каним сега да разгледаме заедно. Защото мечтата за собствена красива и функционална къща е може би на първо място в дългия списък, който всеки от нас съставя в някакъв етап от живота си.

Е, някои точки успяваме да реализираме бързо, за други се надяваме, че все още има време…

За собствениците на къщата, чийто интериорен проект е създаден от дизайнерите от студио MOOD Design, моментът е настъпил!

Но бихме искали да добавим още, че най-добрите резултати в интериорния дизайн се получават, когато креативните идеи срещат добър прием!

И нека нашето посещение на новия модерен дом започне сега!

Къщата с РЗП около 350 кв.м се намира в гр. Банкя. На тази площ са разположени антре, всекидневна с трапезария, кухня, килер, 4 бани, 3 спални, перално помещение, гардеробно, фитнес и сауна. А за работата си по проекта ще ни разкажат самите дизайнери:

“Заданието от инвеститорите бе да създадем един съвременен и изчистен дизайн, съчетаващ удобство и функционалност.

Антре

Височината на таваните в антрето достига около 6 м.  Интерирното стълбище и пода са облицовани с камък от един и същи вид. Парапетите са изцяло от стъкло, за да падне акцентът върху красотата на стълбището и декорацията с естествени растения под него.

Използвахме фасетирано огледало с различни височини при подстълбищното пространство с цел да му придадем дълбочина чрез пречупване на отразяващите се образи, което от друга страна се превърна в интересен фокус на интериора тук.

Таваните са  с изчистени форми, вградени осветителни тела (кардани) и шлицове със скрито осветление.

Дневна зона

Пространството на дневната разделихме тематично на отделни кътове –  за сядане при камината, кът с дивани при телевизора и трапезария.

Подът и тук е облицован с камък, таваните също  са с изчистени линии, с шлицове със скрито осветление, но този път вкарахме осветителни тела  в шлицовете и използвахме тъмен цвят за акцент.

При декорацията използвахме пердета, чиито корнизи влизат в шлицовете между стените и тавана, като по този начин корнизът остава скрит, а осветлението при шлица създава усещане, че самите пердета сияят.

Акцент в помещението е конструкция при камината, която е отваряема в ниската си част и продължава по цялата височина на стената, облицована от редуващи се плоскости от лак и мат, както и камък.

Друг акцент е и стената на килера, облицована отново с ламперия от лак и мат, като при частта към трапезарията се формира в шкаф с открити и закрити части, и с винена витрина.

Трапезария

В цветовата концепция на трапезарията запазихме същата цветова гама, а трите лампи над масата за хранене са основен декоративен акцент.

Кухня

Цветовата гама на помещението следва интериорното решение на останалата част от къщата, като отново за мебелите използваме лакирани и матирани плоскости. В частта при хладилника, където има декоративна ниша, поставихме високи до тавана шкафове, които изравниха стената и придадоха завършен вид на кухнята.

Спалня

Основни акценти в родителската спалня са камината на биоетанол, която в горната си част преминава в шкаф, шлицовете в тавана, скриващи корнизите на пердетата и осветяващи както самите тях, така и акцентиращата с тъмен цвят стена зад таблата на леглото.

Гардеробно помещение

В пространството на това помещение искахме да създадем усещане за луксозен магазин за дрехи, съчетавайки естетика и функционалност. Основен акцент е тъмният цвят на тавана.

Интересен аспект в гардеробното помещение е движението в него –  входът е от главната спалня и води към отделна баня, а друга врата отвежда до антрето на втория етаж.

Идеята ни бе да се запази личната необезпокояваност на всеки от обитателите –  докато единият все още си почива, то другият, приготвяйки се за работа,  може да  излезе,  без да преминава през спалнята.

Бани

Банята е изчистена и модерна, оборудвана е с две мивки, а тоалетната и душът са разделени от стъклени прегради.

Тъй като инвеститорите все още нямат деца, детската баня трябваше да бъде с по-универсален характер – да се адаптирана както за момиче, така и за момче, а и в същото време да може да бъде използвана и като баня за гости.

Фитнес

Фитнес-помещението е разположено на третия етаж. Запазихме част от стила на цялостната интериорна концепция на къщата и разработихме  удобен и функционален домашен фитнес, добавяйки всички необходими уреди, както джакузи, сауна и отделна баня.”

Когато добрите идеи се превръщат в перфектен дизайн с максимална функционалност, съвсем отговорно можем да заявим, че нечии мечти вече са се сбъднали!

 

Галерия:

 

 

За контакти:  

Интериорно студио MOOD Design 

тел: 0899 32 55 81

еmail: office@moodinterior.com,

info@moodinterior.com

www.moodinterior.com

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment