Коктейл от лимон, шоколад и щипка виолетки…

Интериорен дизайн на апартамент с обща площ 47 кв.м

 

Колкото и да харесвате свежия аромат и тръпчивия вкус на лимона, усещането за щастие, което носи шоколадът и пролетното ухание на  виолетките, вероятно ще ни упрекнете, че такъв коктейл е повече от невъзможно да се сътвори?!

Когато става въпрос за напитка, приготвена от сръчен барман, не  ни е съвсем ясно какъв резултат ще се получи – макар, че смелите експерименти са винаги адмирирани, но когато си говорим за коктейл, продукт на интериорния дизайн, няма невъзможни съставки, стига умело да са съчетани!

Вероятно се питате какво целим да подскажем с този увод!? Няма да се бавим, а направо ще ви предадем разказа на интериорния дизайнер Ренета Стоянова от студио “Rejin Design”, автор на интериорния проект, който ви представяме:

“Този много симпатичен апартамент или по-скоро – студио, с обща площ 47 кв. м,  бе същинско предизвикателство за нас.

Преди да запретнем ръкави и да започнем работа по него, то се състоеше от едно общо помещение около 39 кв.м и две отделни малки, респективно баня и килер, с по приблизително 4 кв.м всяко.

Изискването на собственика бе малкото студио да се превърне във функционален апартамент: да разполага с кухня, дневна, спалня и да се обособят отделни зони за хранене, отдих и почивка.

Дневна зона

Стартирахме конструктивните промени с изграждане на преградна стена от гипсокартон в основното помещение. Благодарение на това решение получихме две самостоятелни помещения, предвидени за дневна и спалня, които станаха достатъчно големи, за да удовлетворят всички изисквания на клиента.

Непосредствено до входната врата се получи от само себе си кът за малък гардероб и огледало, които поеха ролята на антрето.

В обособеното по–голямо помещение (след изграждането на стената), изведохме ВиК изводи от банята и разгънахме една доста голяма П-образна кухня, която съдържа всичко необходимо за едно съвременно жилище.

Намери се място за вградена фурна, котлони, абсорбатор, вграден хладилник, вградена миялна машина, като всичко това е подплатено с механизми от високо европейско качество.

Тъй като не разполагахме с място за трапезарна маса, предвидихме барплот, придружен с три средно високи стола.

Кухнята, оцветена в свеж лимонов нюанс, продължава в TV модул и три  рафтчета, прегърнали носеща колона, която от визуален недостатък, се превърна в ефектно продължение на кухнята.

На срещуположната новоизградена стена нанесохме средно релефна декоративна мазилка в шоколадово кафяв нюанс и перлен филм. Тук организирахме къта за отдих, решен с мека мебел в пастелни бежови нюанси.

Спалня

Спалнята изпълнихме в бледо виолетов отенък и акцентираща сиво-лилава стена.

Огромният гардероб поместихме в оформилата се ниша до вратата и затворихме с две плавно плъзгащи се интериорни врати.

В допълнение предложихме тапицирано в кожа легло, на което сложихме механизъм за повдигане на матрака, което открива още един обем за съхранение на вещи.

Тъй като двете нощни шкафчета прилепват плътно към таблата на леглото, се намери достатъчно  място и за тоалетка.

Баня

Банята изпълнихме в тъмни тонове, които се допълниха със светлите цветове на санитарията, шкафа за мивката и огледалото.

Изградихме поддушово корито и поставихме душ-параван с врата от стъкло бронзе, което пък внесе още топлина в помещението  от пречупващата се в него игрива светлина, идваща от луничките по тавана.

Килерът преобразихме в мокро помещение, в което освен място за пералня и сушилня, намерихме място и за етажерки, които чрез система за стилажи, прикрепихме към стените.”

Е, сега вече въпросите ви за необичайния коктейл получиха своите отговори, нали?

А “вкуса” на резултата виждате и сами – модерно съвременно жилище с едновременно свежа и спокойна атмосфера, гарнирана с максимална доза функционалност!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

дипл. инж. Ренета Стоянова – студио “Rejin Design”

+359888 00 12 08, +359879 20 24 61

www.rejindesign.com

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment