Интериор на апартамент на млад мъж

Светло, функционално и модерно жилище в морската столица

Апартамент на млад мъж, при това не под наем, а лична собственост, е стремеж на мнозина и лична кауза, завършила с успех в случая, който представяме.

Жилището се намира в красивата ни морска столица – Варна, при това в нова сграда, намираща се в  престижен квартал на града.

Приблизителната площ на този апартамент на млад мъж е около 100 кв.м. Състои се от просторна дневна зона с кухня и трапезария, основна спалня на собственика, кабинет, който изпълнява ролята и на стая за гости, голяма баня, WC и антре.

Автори на интериорния дизайн и цялостната реализация са дизайнерите от студио „Adoro Design”.

Апартамент на млад мъж

Професията на собственика е свързана с чести пътувания, поради което основното му изискване към дизайнерите е новото му и първо самостоятелно жилище да бъде модерно, функционално, но и да се чувства истински уютно, когато си у дома! Предпочитанията му, взети изцяло под внимание, са към светли тонове, бяло, сиво и евентуално, златисти нюанси.

Цялото жилище е с доста особено разположение – само в дневната зона стените се срещат под прав ъгъл със съседните стени, в другите стаи са налични нестандартни ъгли.

Дневна зона

Тази част на апартамента е просторно помещение с чудесна гледка. Най-характерното, което не може да остане незабелязано, е таванът, изпълнен от комбинацията между гипсокартон, прахово боядисан алуминий и винилен светещ опънат таван.

Апартамент на млад мъж

Още допълнителна светлина осигуряват вградените в „гредите“ от гипсокартон лунички, както и осветителното тяло над бар плота. Ролята на всички тези елементи е да осигурят равномерна осветеност и различни комбинации между източниците с цел постигане на по-специална атмосфера при необходимост.

Бял диван със сиви декоративни възглавници, маса от дърво в два цвята, специално проектирана за това жилище, и златисто жълт килим оформят седящия кът. На отсрещната стена е окачен телевизор, разположен между интересна композиция от рафтове с геометрични форми и дървесен декор, оформяща ТВ-модул.

Стените са решени в бяло, а едната от тях е облицована с декоративен камък, създаващ уют и характерно звучене на интериора.

Кухня

Кухнята е практически отделена от обема на дневната чрез бар плот. Достатъчно голяма е, за да бъдат вградени всички необходими уреди.

 

Решена е в тъмно венге и светъл дървесен декор. Над бар-плота, предлагащ възможност за бърза закуска или вечеря, е поставено висящо осветително тяло.

Каменната облицовка на едната от стените в кухнята, продължава покрай бара към останалата част на дневната.

Кът за хранене

Масата за хранене в този апартамент на млад мъж е сравнително отдалечена от кухнята, но този компромис е направен от дизайнерите с цел да се запази простора в дневната, както и да се осигури добра гледка по време на хранене.

Спалня

Помещението е твърде нестандартно като цяло, не е с правоъгълна форма и със сигурност не се вписва като дизайн в интериора в останалите части на жилището.

Голямото легло е проектирано по желание на собственика със специфични заоблениформи. Тук не е поставен голям гардероб, защото има гардеробно в другата стая.

Нисък шкаф за дрехи е разположен под прозореца, за да остане помещението светло, изчистено и просторно.

Липсата на високи мебели и преобладаващият бял цвят са по изричното предпочитание на младия мъж с цел създаване на красив, лек и успокояващ дизайн на кътчето му за сън.

В ъгъла на спалнята има няколко елемента от бетон, които са прикрити с первази от гипсокартон за скрито осветление, а стената зад леглото е облицована с 3Д панели и вградено скрито осветление, което се управлява с дистанционно. В рамката на леглото също е поставено диодно осветление.

Кабинет – гостна

Това помещение с двойна функция е също с неправилна форма. Всичко тук е проектирано с цел максимално усвояване на пространството.

Леглото е специално изпълнено за това помещение – през деня изпълнява ролята на удобен диван, а при необходимост се трансформира в място за сън с ширина 120 см.

Към тази стая по проект е принадлежала голяма баня, която по желание на клиента е намалена наполовина и превърната в тоалетна, а на освободеното пространство е проектирано функционално гардеробно помещение.

В ъгъла до прозореца е позициониран голям работен плот, който изпълва ъгъла и изпълнява ролята на бюро.

Баня

Банята е доста просторна, оборудвана е с душ-зона, тоалетна чиния и биде.

Интерес предизвикват големият и много красив умивалник, дизайнерската лира, произведена от българска фирма, както и стилните декорни стенни и подови плочки.

Тук отново е монтиран опънат светещ таван. Цветовото решение е основано на бяло, пастелно шоколадово и златисти екценти.

Антре

Това помещение – като най-представителна част на жилището, по изискване на собственика, е било необходимо да излъчва стил, чистота и простор.

Сравнително големите размери улесняват изпълнението на задачата. Подът е светъл, а на тавана е поставен елемент от опънат светещ винил. Най-впечатляващ елемент тук е двойно светещата рамка от гипсокартон на голямото огледало.

Покритието на самата рамка е със златиста мазилка. Светлината от външната й част осветява и подчертава декоративната каменна облицовка на стената, светлината отвътре създава приятна атмосфера в антрето. Гардеробът е с две отделения за дрехи и декоративни ниши, комбинирани с чекмеджета.

Този апартамент на млад мъж е наистина една успешно изпълнена мисия – модерен, просторен и функционален. Дори и да не бяхме направили уточнението чия собственост е, дизайнът и цялостното интериорно решение биха срещнали твърдо одобрение сред широка аудитория – със сигурност и нашето!

Галерия:

 

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

Фотограф: Александър Лазаров

Споделете тази публикация