Интериорен дизайн на апартамент  82 кв.м

Малко средства – много симпатично жилище

 


Интериорният проект, който представяме, е на апартамент в гр. Варна. Жилището е временен дом на чуждестранно семейство, което работи и живее в България. Собствениците предвиждат да построят своя къща и намерението им е с немного средства да се получи приятно място за живеене, докато трае процесът по строителство на истинския им бъдещ дом.

Проектът включва днeвна с кухня, спалня, детска стая, киносалон, антре и две бани.


Дневна зона

Дневната е доста просторно, но с разчупени форми помещение.

Две от основните изисквания на клиента към дизайнерите са:  да има барплот и голяма мека мебел. Барплотът се ситуира като продължение на кухнята и в следствие на това решение кухнята става още по-функционална. Защото по този начин кухненското пространство  не се затваря, а по-скоро се разширява,  приобщава се съществуващата колона и пространството между нея и кухненския кът става използваемо.

Кътът с меката мебел се организира с помощта на  два неразтегаеми дивана: четворка и тройка. Основният декоративен акцент в интериора на дневната зона е стената зад тройката диван, която е облицована с камък и има два плътни светещи рафта.

За осветлението на помещението дизайнерите  използват изцяло система от лунички плюс две висящи тела с насочено осветление над кафе-масата и масата за хранене.

Спалня

Спалнята е декорирана доста скромно и най-вече евтино! Впечатление прави интересната  фигура е от ПДЧ, която тръгва от леглото, играе ролята на табла и продължава на тавана над него.

Помещението е  твърде малко по размери и се оказва, че  няма място за гардероб – затова той е поставен в киносалона.

Детска стая

 

Стаята е за 11 годишно момиче, което е фен на манга и WarCraft – стената над леглото е се оказва идеалното място за поставяне на снимки и постери на тези две теми. На тавана дизайнерите изработват фигура от гипсокартон, която е в манга стил.

Бюрото е поставено до най-светлото място в стаята, срещу прозорците, които са до земята – чудесно решение за пълния комфорт на малката дама, когато подготвя уроците си.. Традиционният гардероб е развит в интересен вариант с отворени и затворени рафтове.

Баня 1

Тази баня, която вероятно ще се използва предимно от родителите, е твърде малка, но клиентите много искат тук да се намери място за хидромасажна вана.

Е, дизайнерите изпълняват желанието им, а за да се създаде приятна и релаксираща атмосфера в ограниченото пространство, залагат на красиви плочки с флорални мотиви.

 

Баня 2

Тук пространството също е скромно, затова с цел пестене на място се поставя хоризонтален бойлер и само душ, защитен със стъклена преграда.

Използваният много нежен розов цвят за декорация на шкафа с мивката, вратата и паната по стените, в добавка с плочките с флорални мотиви, определено ще превърнат тази баня в еднолично владение на малкото момиче.

Антре

Антрето е доста голямо и интересният момент тук е отклонението към спалнята и киносалона, което е разделено от основния коридор със стъклена плъзгаща се врата. В него имаше ниша, която се превръща в перално помещение.

Киносалон

Това помещение е предназначено изцяло за почивка и забавление на семейството. В разговорите си с клиентите по време на консултациите дизайнерите го наричат образно „Киносалон”.

Тук намира място така необходимия гардероб от спалнята. В помещението е поставен двойка разтегаем диван, за да може тук да се подслоняват гости и приятели. Голямата табуретка е задължителна и е част от удоволствието на всеки киноман да гледа предпочитани филми у дома. Таванът е декориран в тъмен цвят и с външни лунички.

 

За повече информация и контакти:

Интериорно проектиране

За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

Споделете тази публикация