Интериорен проект за ремонт на апартамент

Как нещо старо се превръща в съвсем ново…

“Шареното влакче” спира на гара “Ремонт”


Всяко жилище, дори и най-красивото и комфортно, рано или късно се налага да бъде ремонтирано и освежено. Как това се случва с един малък апартамент, ни разказаха интериорните дизайнери от студио Acherno:

“Този малък кокетен апартамент имаше вече явна необходимост от освежаване. За да се превърне в нещо ново и напълно различно, решихме да го боядисаме в ярки и весели цветове. Да придадем нотка на закачливост и да поканим доброто настроение на гости за дълго време. Зелено, златно, оранжево, жълто и техните оттенъци се завъртяха в пъстър жизнерадостен калейдоскоп, за да променят напълно съществуващата интериорна картина.

Концепцията включваше свежите ярки цветове да преминават  последователно през всички жилищни помещения, затова нарекохме проекта “Шареното влакче”.

Тъй като настоящото разположение на помещенията не беше подходящо за плановете ни, наложи се да мъничко да поразместим. Е, казват, че апетитът идва с яденето, та и малкото поразсместване доста бързичко нарасна, но в крайна сметка резултатът си заслужаваше! А собствениците полуха един изцяло нов като разпределение, функция и цветова концепция апартамент. И определено са доволни от “новото” си жилище!

Хол


Дневна зона

Обединихме кухнята и всекидневната, което позволи обособяването на едно ново просторно помещение. Светлозеленият ред шкафове послужи за водещ акцент в кухненското обзавеждане и същевременно идеално се съчета с възглавниците на столовете. Пространството не ни се стори съвсем достатъчно, затова “превзехме” и балкона, за да направим дневната зона още по-просторна и функционална.

Кухня

Спалня

За спалнята предложихме много романтична визия. Разположихме гардероба в ниша, за да не се натрапва, а и да не заема допълнително от ценното пространство. Стената зад леглото изпъстрихме с рози на златист фон. Така всяка сутрин ще бъде направо вълшебна, когато слънчевите лъчи попаднат върху цветната приказка и я накарат да заблести.

Спалня

Спалня

Детска стая

Най–много се постарахме за детската стая, издържана в зелено и оранжево. Малкото детенце, което ще расте в нея, има нужда от собствено място, в което да се чувства най–приятно и комфортно.

Затова създадохме за него едно малко кралство, в което има всичко: удобно легло за сън, множество практични шкафчета, вълшебна лампа–самолет, коли и купища играчки. Добавихме и бюро, на което малкият крал сега да реди армиите си от  войници, а по–късно-  да учи уроци и подготвя домашните си.

Детска стая

Детска стая

Баня

В банята заложихме на елегантната простота – само най-необходимото. Нарушихме общия семпъл тон с няколко срамежливи цветчета, плъзнали по стената. Ей така, за разкош!”

Баня

 

 

За повече информация и контакти:

Acherno ЕООД

www.acherno.com

София, кв.Редута, ул.Калиманци 77

Интериорен дизайн:

M-Tel:  +359 888 390 033
Globul: +359 896 045 369
Vivatel: +359 878 545 309
е-mail: interior@acherno.com

Маркетинг:
Globul: +359 894 319 536
е-mail: marketing@acherno.com

Споделете тази публикация