Студио под покрива на 33 кв.м

Кухня, баня, спалня, кабинет и кът за гости в едно и то само на 33 кв.м?

Възможно ли е всичко това, ще недоумява значителна част от нашата аудитория и недоверчиво ще поклаща глава! И то не 3 в 1 като в една популярна реклама, а цели 5 в 1?! И при това напълно функциониращо, и то младежко студио?! И само на 33 кв.м!

Интериорно решение за малкото жилище

Интериорно решение за малкото жилище

При съвременното строителство много неща са възможни, но всеки знае, че когато се строи нещо ново, има много решения.
По-трудно е, когато при наличие на нещо съществуващо, да го облечеш с правилната функция!
Спор няма, че човешката изобретателност е без ограничения, още повече, когато един млад човек търси своята самостоятелност.

Студио под покриваЕдинственото неудобство е, че при ставане от сън трябва да се действа с повишено внимание.

Представеното студио е реализирано в неизползваемо до момента таванско помещение, което има предимството да
разполага със стандартни и покривни прозорци. Дотук добре, слънчевата светлина е голям плюс, но останалото? За да се постигне една добра организация на каквото и да било, на първо място е важно да се изведат приоритетите. Кухнята
е жизнено необходимо помещение за всяко жилище, затова за кухненски кът първо се определя необходимото място. В случая кухнята е разположена вдясно от входната врата – роля за това играе и възможността точно там да се свърже мивката със съответната инсталация. Това е финансово най-значимото перо, защото е необходимо да се купят нови модули и кухненски уреди, които да заемат точно определеното място.

Приоритет №2 – за всеки студент е необходимо място, където да учи и подготвя съответните си проекти, задачи и т.н. Срещу кухнята се разполага на стената изхвърлена от употреба в семейството след последния ремонт стара библиотека, на която да се подредят книги и учебници, и също толкова старо, но все още използваемо бюро. И кабинетът е готов!
За гости и приятели също е необходим кът – следва стъпка 3. На стената между кухнята и работното място достолепно се разполага овехтял диван, но покрит с красиво шалте в стил пачуърк – изработка на баба или подарък от някоя добра приятелка може би!

И тук вече започва трудното – необходима е баня и разбира се, място за сън – диванът все пак не е най-доброто решение за ежедневна порция релакс. Създаването на тези два функционално къта са гордостта на собственик. Благодарение на по-голямата от стандартната височина на помещението, се построява – с помощта на татко, чичо и
специалисти все пак, стая в стаята. В по голямата част от новосъздадения модул се разполага прилична по големина баня, а в останалата част – гардероб. Между банята и стената се изгражда стълба, която отвежда почти под звездите, но по-точно, до горната част на санитарния възел. Тук е поставена широка плоскост, а върху нея – удобен матрак. Има място дори и за настолна лампа!

Единственото неудобство е, че при ставане от сън трябва да се действа с повишено внимание. Но тази подробност бледнее пред факта, че и самостоятелната спалня е вече факт.
Дори остава място и за трапезария – старите градински мебели от вилата са идеално решение за този кът. Малко прибори и съдове от резервите на мама – и студиото вече може да приема и първите си гости, които не без известна завист ще честитят новата придобивка на гордия собственик!

Споделете тази публикация