На чаша вино в спалнята… или във ваната?

Проект „Топъл полъх“ – студио Jessica Design

 

Имат ли мечтите ни рамки? Може би сами си поставяме понякога такива, но и само от смелостта ни зависи да ги прескочим, нали?

Конкурс "Идеал Стандарт Баня на годината 2016" - проект "Топъл полъх" - студио "Jessca Design"

Вероятно идеята за вана в спалнята на мнозина ще се стори доста ексцентрична, но нека да погледнем на идеята и от друг ъгъл…

Защото едва ли има представител, особено сред по-нежната, по-красивата и по-добрата половина на човешкия род (е, навярно ще проявите мъничко от чувството си хумор при тези квалификации…), който да не е мечтал за уютна спалня, камина с танцуващи във вихрен танц пламъци, вана с бълбукащи мехурчета, чаша вино в компанията на любим човек… и всичко това само в едно ефирно пространство без рамки и ограничения?

Проект "Топъл полъх"

Да, тази твърде романтична картина сме срещали най-вече във филмите, но нали се сбъдват дори и най-смелите мечти, ако твърде упорито ги преследваш?

И тъй като ние обичаме и да мечтаем, и да се радваме на сбъдването на чуждите мечти, и защото сме изключителни фенове на романтиката, избрахме проект „Топъл полъх“ на студио Jessica Design” за наш фаворит сред всички прекрасни проекти, участвали в конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“.

Защо ли? Защото проект на спалня с вана разчупва рамките на традиционния стереотип, а ние обичаме предизвикателствата! За  някои сред вас идеята ще бъде доказателство за модерност и страст за лукс, за други – истинско нападение на неприкосновеността на личния живот, за трети – времето, прекарано в гореща вана с чаша вино и свещи сред стените на спалнята е единствената възможност за усамотение и абсолютна релаксация, единствената възможност за улавяне на неповторими мигове…

Проект "Топъл полъх"

Ние твърдо вярваме, че се числим към третата група и това е основната причина да ви представим топлия полъх, който носи проектът.

А и трябва също да обясним, че заданието към дизайнерите, включили се в конкурса, бе да създадат проект на интериорно пространство с отворена зона на банята с продукти на Ideal Standard от новата колекция Connect Air.

Проект "Топъл полъх"

В проект „Топъл полъх“ банята е интегрирана в спалнята на основата на правилно зониране на пространството, а чрез контрастни цветове помещението е разделено на три основни зони – зона за съхранение, зона сън и мокра зона. Допълнително край камината е организирано и още един кът за релакс.

В центъра на интериорната композиция са поставени ваната и леглото, всичко останало е структурирано край тях. Самото легло е специално избрано с висока табла, за да може по-ефективно да се отдели зоната за сън от зоната за съхранение.

Проект "Топъл полъх"

Противопоставянето на мекия топъл цвят на гранитогреса с дървесен ефект с контрастните цветове на керамичните плочки зрително обособява основните зони и същевременно създава простор и уют в пространството.

Дизайнерите целенасочено са избрали нежно синьо за различни акценти в интериора – за завесите, шалтето и креслото за релакс, тъй като този цвят въздейства успокояващо и е подходящ за пространства, предназначени за спокойна почивка и необезпокояван размисъл. А добавените жълти акценти балансират основната цветова гама и внасят нужната доза оптична топлина.

Таванът на помещението е опънат „Барисол“ бял лак със скрито осветление, което създава усещане въздушност и разширява визуално помещението.

Проект "Топъл полъх"

За да се подчертаят зоните с леглото и ваната са избрани висящи регулируеми осветителни тела, обвити в тънки конопени въжета, а разпръснатите из стаята ратанови свещници оформят романтичния облик на интериорната картина.

Гардеробната е оборудвана с открити полици за по-лесна достъпност. Големите прозорци на стаята осигуряват достатъчно слънчева светлина през деня и леко размиват границата между вътре и вън. Вратата на спалнята е плъзгаща, с двулицев лакобел.

Проект "Топъл полъх"

Санитарната керамика в мократа зона е от колекцията Connect Air – голям шкаф с две мивки, свободностояща вана и стояща тоалетна с вградена арматура. До ваната е монтиран линеен сифон за безпрагово отводняване. Интимността на къта с WC е гарантирана чрез ажурна преграда от 4 декоративни греди.

 

Галерия:

Ако и вие преследвате мечтите си – ако не за спалня с вана, а за цялостно изграждане на жилищен интериор или поне за нова баня,

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

дизайнерите от студио Jessica Design ще ви съдействат със съвети и насоки в шоу-рума на компанията на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment