Интериорен проект на баня 5 кв.м

Пастелните цветове – винаги актуални

В съвременните архитектурни решения на жилищното пространство понякога площта, отредена за баня e твърде ограничена – за сметка на дневната или нощна зона. Причините са много, включително и повишеното търсене на маломерни жилища – по финансови или други предпоставки.

Но независимо от размерите си, банята е помещение, към което се съсредоточават много внимание и усилия, за да се постигне максималната му функционалност и естетическа визия.

Интериорният проект, който ви представяме, е на баня с площ от приблизително 5 кв.м – често срещан стандарт в съвременното строителство.

Разработен е от интериорния дизайнер Даниела Костова от екипа на “Jessica”.
В търсене на максимално съвременно звучене на интериора на банята с ограничени размери, дизайнерката залага на вечно актуалните пастелни земни цветове – топло кафяво и светло кремаво.

Интериорен проек на баня

Тази комбинациия има непреходно звучене и винаги изглежда модерно – пастелните цветове внасят спокойствие, уют и мека топлина във всяко помещение, а в банята създават подходяща атмосфера за отпускане и релакс.

Използваната стенна и подова керамика е от колекцията Obama на световно известния испански производител APE CERAMIKA  като стенните плочки са с размери 25/50 см, а подовите – 33.3/33.3 см.

 

Много свежест и ведри нюанси внасят флоралните елементи в декоративните плочки от колекцията – сякаш цветовете са разцъфтели направо в банята.

Скромното пространство изключва поставянето на душ-кабина или вана, което налага къта за душ с трапецовидна форма да бъде отделен със стъклени отваряеми прегради, изпълнени по поръчка.  Душът е с вграден в стената смесител. Тоалетната е също с вградена арматура.

Мивката е поставена върху шкаф от тъмно дърво с отворени рафтове. В ъгъла до него се получава неголяма ниша, в която са монтирани  полици в същия цветови нюанс – за дребни тоалетни пренадлежности. Интересно е решението под тях да бъде вградено осветление, тип “лунички”.

Макар и малка, тази баня е много кокетна, елегантна и функционална.


Всички елементи, използвани при създаване на интериорния проект на тази баня, ще откриете в шоурума на JESSICA на бул. Ботевградско шосе 229, а дизайнерите на фирмата ще проектират съобразно вашите предпочитания индивидуален проект на новата ви баня.

Споделете тази публикация