Интериорен проект на апартамент с площ 45.84 кв.м

Жилище с аромат на пролет и изискан чар

 

Как едно маломерно жилище със стандартно разпределение се превръща в модерен функционален апартамент, разказват дизайнерите от студио “Indesign”:

“Основната цел при този проект бе да се разпределят по-функционално помещенията в настоящото жилище, каквото е  главното изискване на клиентите. Проектът включва дневна, кухня и коридор. В съществуващото разпределение дневната и кухнята са две отделни стаи, които като функция трябваше да обединим в едно, а да отделим и създадем  ново помещение за спалня. За целта обединихме кухнята и дневната като избихме стената между тях.

Полученото общо пространство  разделихме наново – получи се спалня  с площ 10.20 кв.м  и дневна зона с кухня – 27.15 кв.м. Преградата между двете обособени помещения е лека конструкция от гипсокартон.

Дневна зона

Идеята ни беше да следваме един стил, който да продължава в целия апартамент и по този начин визуално да обедини всички помещения. След разделението вече ясно се обособиха трите зони с необходимата функционална свобода: за готвене, хранене и забавление.  Ходовата линия е чиста и достъпът от спалнята и антрето е безпроблемен.

Широката стена е изцяло остъклена и позволява свободното навлизане на много светлина, която решихме да използваме в комбинация със свежи цветове и дървесни декори. Опитахме се да направим и по-различен таван – от ТВ модула излиза „Z-образна“ фигура с дървесен декор, която преминава през цялото помещение.

Самата кухня, в която всички уреди са вградени, се получи много уютна, компактна, а и функционална.

Спалня

Въпреки че помещението е малко, успяхме да намерим място дори за голям гардероб. Тъй като апартаментът е на последния етаж на сградата,  прозорецът осветява цялата стая.

Отражението на светлината върху светлите пролетно зелените стени оптически разшири пространство. Имаше идея леглото да е под прозореца, но не се прие от клиентите – тогава нещата щяха да са доста по-различни, но следващия път…

 

Коридор

Коридорът изпълнихме в същия стил – стените са светло зелени, а подът и тавана светли. Имаше място за по-големи шкафове и го използвахме максимално. Корпусната мебел заедно с вратите са бели и приятно изпъкват на зеления фон.

Интересни са подвижните закачалки за дрехите, които в момента се ползват. Те могат да се махат, добавят и преместват в зависимост от нуждите”.

Свеж и стилен интериор, много ведра атмосфера, създаваща позитивно настроение и максимална функционалност е постигната в това, макар и малко по размери модерно жилище.

 

 

 

За контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
www.indesign-bg.com
nikolay.nikov@indesign-bg.com

Споделете тази публикация