Интериорен проект на хол

Полъх на морски бриз в хола на модерен апартамент

Представения проект е на дневна зона в апартамент, включваща хол, обособен кът за хранене и кухня. От пръв поглед връхлита зашеметяващо приятно усещане за свежест, и прохлада. Въздействието е толкова силно, че сякаш дори се усещат ласките и аромата на морския бриз. Определено, акцентът в интериорния проект са не материалите и формите на мебелите, а цветовете и тяхното възприятие.

Интериорен проект на дневно пространство

Основната цел на дизайнерката следва изискването на собствениците – да създаде  жилищна среда, в която да се почива пълноценно след натоварен и дълъг работен ден. И по възможност, това да се случи в рамките на строго определен неголям бюджет. Постигнатата цветова комбинация и функционалността на обзавеждането са толкова ефектни, че със сигурност компенсират ограничения бюджет.

Свежото ябълково зелено и морско синьо в различните детайли просто искрят на фона на мекото оцветяване на стените в нюанси „кафе” и „капучино”.

Интериорен проект на дневно пространство

Своеобразен център на помещението е кът за почивка, реализиран чрез 2 канапета с дамаска в пясъчно бежово и крачета от инокс, ниска холна масичка и светъл мек килим.
Обособен в рамките на дневната е кът за хранене – масата е комбинация от инокс и MDF боя гланц, столовете са тапицирани в светло електриково синьо. Подът на помещението е естествен паркет, масив дъб. Окачените тавани са със скрито, вградено осветление. Интересен акцент в интериорното решение са осветителните тела, наподобяващи с формата си роза, което хармонично кореспондира с едната стена, декорирана с тапети с подобен флорален мотив.

Останалите стени са латекс. Артистичен елемент в атмосферата на дневната внася красивия стилизиран пейзаж на младата българска художничка С. Димитрова.

Интериорен проект на дневно пространство

Кухнята е с ограничени размери, тъй като на практика отделеното за нея пространство е „откраднато” от съседната голяма баня – собствениците предпочитат да се организира кухненски кът в непосредствена близост до дневната за сметка на смаляване размерите на банята. Благодарение на компактния дизайн на обзавеждането мини-кухнята разполага с всичко необходимо като оборудване. Мебелите са комбинация от MDF боя гланц+ MDF боя мат. Интересен акцент е етажерката, коята е поставена като продължение на кухнята – целта на дизайнерката е да не се натрапва пред погледа подходът към кухнята, а да се извърши плавен естетически преход между помещенията.

Интериорното решение на това дневно пространство е с модерно и оригинално излъчване, но ако трябва да бъде определено с две думи, може би най-подходящите са „очарователно” и „шик”.

За контакти:
Яна Мечкарова – 0888780852

mechkarova.yana@gmail.com
yanamechkarova.design@gmail.com
http://www.facebook.com/photos
http://www.facebook.com/album

Споделете тази публикация