Интериор на вила в “Магическия остров”

Тропическа атмосфера за безкрайна ваканция…

Весели, изпълнени с жизненост  цветове,  впечатляващи почти колкото околната изключителна природа – да, дори и без да правим конкретни уточнения, едва ли някой ще се усъмни, че става въпрос за интериор на ваканционна вила!

Така е, но  тази вила се намира не къде да е, а на “Магическия остров”, както е известен още вторият по големина от Хавайските острови – Мауи.

На Хаваите отиваш предимно да почиваш и да се забавляваш – там освен невероятна природа и тълпи от туристи, все пак се намират и тихи малки градчета, предназначени за спокоен релакс.

На едно такова прекрасно място са избрали да организират своя оазис за бягство от ежедневния стрес собствениците на тази великолепна ваканционна къща.

Вилата е с обща площ 160 кв. м и съдържа освен просторна дневна зона, още 3 спални и общо 2 бани. Интериорната концепция и изпълнение е на студио Natalie Younger Interior Design.

Червено, жълто, зелено и синьо – няма като че ли няма цвят, който да е бил забравен.

Цветовата палитра в интериора прелива от жизненост и настроение – съвсем умишлено е търсен подобен ефект не само заради предназначението на вилата за приятна почивка и ваканция, а и за да се пренесе богатата гама от цветове на околния красив пейзаж.

Така дизайнерите постигат едно плавно преливане на екстериора в интериора, а и обратното.

По този начин собствениците и у дома могат да се чувстват постоянно като част от релаксиращата атмосфера на острова и да се наслаждават всеки ден на характерната му тропическа красота.

Тъй като вилата се използва само през ваканциите, обзавеждането е предвидено да включва най-необходимото и при това – да бъде лесно за поддържане и почистване.

Кухнята е оборудвана с  L-образна кухня с доста семпъл интериор, тъй като не се използва често.

Прилежащата трапезария грабва вниманието с красив стъклен полилей, голяма дървена маса и  столове от ратан.

Просторният дневен кът е обзаведен с ъглов диван с пясъчно бежова тапицерия и ниска масичка за кафе от дърво.

Основната спалня е решена във внушаващото спокойствие светло зелено, легло от ковано желязо и бамбукови щори.

На покритата веранда е разположена конфигурация от ратанови мебели, отрупани с възглавнички, които си съперничат по пъстрота с цветята и храстите, растящи  във вътрешния двор.

Това, което създава най-много настроение в този ваканционен дом освен смелите комбинации от цветове в интериорното решение, са още различните аксесоари и декоративни акценти – картини, пана, огледала, стенни аплици и множеството  възглавнички, заимствали почти от всички нюанси на небесната дъга.

Е, ами това означава на практика да си имаш собствено кътче от тропическия рай – ние малко ще позавидим, а после може и да си “откраднем” някоя весела хавайска интериорна идея!

Галерия:

 

 

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment