Интериорна реализация на спалня

Цветя и лилави нюанси за романтични сънища

 

Спалнята е част от двустаен апартамент, ново строителство,  на младо семейство.

Разпределението на стаята е подбрано максимално функционално:


Започнахме да търсим варианти да я направим модерна, но с романтични нотки и носталгичен поглед към ретро стиловете в интериора.
Женската половинка в семейството е със силно развито естетическо чувство и усет към съчетаване на цветове и форми. Тя имаше специални изисквания за своята спалня.

Вече беше решено, че мебелите ще бъдат поръчкови и специално създадени за тази стая.

Избрахме страхотен италиански шкаф  в стил  shabby chic, както го наричат италианците, с типично женствени форми на мебелите и светли тонове с много флорални мотиви.

Благодарение на съвметните усилия на фирма „Кастели ЕООД” и „Кала дизайн”, шкафът от масивна ясенова дървесина с покритие – боя мат и патинирани дръжки, беше поръчан и доставен направо от фабрика в северна Италия.


Спалнята е тапицирана с удобни допълнителни възглавници на таблата, италианска от DIVANIDEA.
С избора на тапети с флорални мотиви в розово – лилави нюансти и кокетното огледало над шкафа – тоалетка, вече бяхме начертали контурите на стила и звученето в помещението. Огледалото е с рамка от цветен метал, лазерно изрязана по предварително зададен файл.

Дамаската е 100% от памук, а цветът й е много прецизно подбран, така че да кореспондира с паркета и сиво-зелените листенца по тапета,. и да упокоява акцентиращите карминово-червени и розови цветни петна.

Нощните шкафчета са създадени в унисон със тоалетката. На плъзгащите врати на гардероба е изработен декоративен елемент повтарящ елегантната форма на дръжките. Изработени са от  „Кала дизайн” с идентични материали, с покритие –  боя мат.

В тоалетната са използвани вградени варианти на  биде и тоалетното казанче, в резултат на което се се получават две ниши – за разполагане на тоалетни пренадлежности или декоративна украса.

Таванът е опънат, бял и светещ, а за осветление са поставени лунички. Използваната подова и стенна керамика наподобява текстурата на естествено дърво.

Избора на осветително тяло е изцяло заслуга на собственичката, за което я поздравявам.

Висящата лампа с кокетни нанизи от перли в долната част на рефлектора е чудесен завършек на  цялата композиция и създава още по-топла и мека обстановка.

Завесите и шалтето са поръчани и изработени от „КОРТИНА”

 

За повече информация и контакти:

Дизайн: инж.-диз. Яна Мечкарова

Tel.: 0888780852

e-mail: yanamechkarova.design@gmail.com

http://www.facebook.com/yana.mechkarova?sk=photos

Мебели: Кала дизaйн, DIVANIDEA

www.kala-design.com

Интериорен текстил: KORTINA

Споделете тази публикация