Различните цветни настроения на спалнята

5 интериорни идеи за красиви сънища

 

Много думи в нашия роден  език са от женски род, но една от тях много обичаме всички и разбира се, това е спалня! Това е любимото кътче в дома, където в рамките на нощта – в буквален и преносен смисъл, почиваме, възстановяваме силите си за предизвикателствата, които ни готви следващия ден, сънуваме мечтите си…

Независимо от граматиката или пък като логично следствие от нейните правила, като всяка дама и спалнята може да има своите капризи или по-точно, ние да претворяваме между нейните четири стени своите собствени – капризи, облечени в цвят и форма!

Автор на тези 5 интериорни идеи на спални, наситени с различни послания и цветни настроения, е арх. Катерина Георгиева – твърде е вероятно сред тях  да откриете и някой свой каприз?!

1. Каприз в пастелни тонове

Спалнята е онзи оазис в дома, в който се отдаваме  на пълноценната почивка. В уютна атмосфера като тази, в която присъстват  натуралните земни тонове – бежово и кафяво, се чувстваме спокойни и уверени, отдадени на любими занимания като четене и сън.

Каприз в пастелни тонове

Изгряващото слънце смело разкрива комфорта и топлината на помещението. Лъчите му се отразяват от ламинираната повърхност на иначе обемния и практичен гардероб, който е изключително необходим за всички в семейството.

2. Завинаги пролет!

 Пролетно изкушение

Пролетта с нейната животворна сила и  неповторима енергия винаги ще присъства в тази спалня. В такава атмосфера винаги ще се чувстваме релаксирали, заредени с оптимизъм, положителни емоции и мисли, готови да посрещнем утрешния ден…

 Пролетно изкушение

Когато отворим очи за поздрав към новия ден,  сякаш  чуваме песента на птиците и усещаме аромата на събуждащата се за нов живот природа, чието деликатно присъствие се забелязва във всеки един детайл…

3. С вкус на ароматно какао!

С вкус на ароматно какао!

Ако се събудим в спалня като тази, съвсем осезаемо се налага усещането, че току-що сме вдъхнали от аромата  на горещо мляко с какао…

С вкус на ароматно какао!

Топлите кафяви тонове на мебелите и блясъкът на сатена създават атмосфера на лукс  и комфорт. Цветът на мебелите хармонично контрастира с тавана и стените. Чрез това интериорно решение  помещението добива светлина и завършеност, а флоралното пано, поставено над  леглото,  му придава характерна индивидуалност.

4.  С усещане за свежа градина!

В изключително динамичния ритъм на съвременния начин на живот, практичност и функционалност са понятията, които внасят ред в хаоса на реалността.

Като свежа градина

Практичността и удобството на тази спалня прекрасно се допълват със  смелото съчетаване на цветове и материи, обединяващи красотата на дантелата с блясъка на сатена в интериорния текстил. А усещането за свежа градина се налага някак от само себе си – или просто защото имаме необходимост да си откраднем и малка доза от успокояващото въздействие на пролетното зелено?

5. Да бъде усмихнато лято!

Да бъде усмихнато лято!

 

Сияйно слънце е огряло с топлата си усмивка тази спалня. Като скъп гост, та дори и дошъл неканен, то свойски е нахлуло в стаята, за да остави като подарък  своята лъчезарност и топлина.

Да бъде усмихнато лято!

Прекрасните тонове на жълтия цвят напомнят  за картините на Ван Гог и създават у всеки усещане за щастие и пълна хармония.

 

Галерия:

 

 

За контакти:

лого

арх. Катерина Георгиева

FixArh Architectural Studio
e-mail: office@fixarh.com
www. FixArh.com
FB: http://www.facebook.com/FixArh

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment