Интериорен проект на дневна 23 кв.м

Дамски гамбит – печелившият ход в интериора на малко жилище

 

Интериорният проект, който представяме, е на дневна зона в малък апартамент, собственост на млада дама. Когато за първи път видяхме жилището, някак си спонтанно ни хрумна сравнението с онзи ход в шахмата, при който се жертва маловажна фигура, за да се получи възможност за атака или т.нар., дамски гамбит.

Дневна зона

Интериорен проект на дневна

Вероятно вече гадаете какъв е компромисът, но когато разгледате разположението, може би ще стигнете до извода, който направихме и ние, а именно – помещението на дневната зона е с твърде нестандартна геометрична форма.

Но всъщност, ако закупуването на такъв странен като архитектурно решение апартамент, е пожертваната пешка в интериорната игра, то следващите ходове водят до удържана убедителна победа над нестандартното, превръщайки един недостатък в ефектно предимство. Как се случва всичко, за да се стигне до такъв резултат, разказват интериорните дизайнери от  студио White Design Studio:

“Задачата ни беше да изработим интериорен проект  на дневната зона в този малък апартамент, намиращ се в нова кооперация в гр. Варна, а изискванията на клиента се свеждаха основно до оформление, при което стаята да изглежда слънчева.

Предпочитанията относно цветовете бяха към жълто-оранжевите пред сините тонове.

Предпочитанията относно цветовете бяха към жълто-оранжевите пред сините тонове. Червеното не се толерираше за сметка на бяло, сиво. След направените няколко предложения, собственичката на апартамента се спря на вариант за лилава кухня и цикламени елементи на фона на меки неутрални тонове и детайли в черно, които да внесат дълбочина в общата визия.

Разпределението на помещението е направено така, че да има видимост от всяка точка към телевизора, пространството да е отворено и с плавно преливане на отделните зони една в друга.

Кухнята е проектирана с бар-плот, който обособява кухненската част и я отделя визуално от останалата част от помещението, без да я „къса” от цялостната композиция на мебелите.

Диванът е голям и удобен. Над него на стената е разположена конфигурация от окачени етажерки за съхранение на  книги, сувенири и други дребни вещи. Холната масичка е изработена изцяло от огънато стъкло, за да не скрива красивите неправилни концентрични елементи на килима от една страна, а от друга – за да придава оптическа ефирност и лекота на пространствато, без да го утежнява по никакъв начин.

На стената срещу дивана е поместена раздвижена композиция от корпусни мебели, изпълняваща ролята на трапезарен шкаф и задоволяваща като обем за съхранение изцяло изискванията на клиента. Трапезарната маса е с квадратна форма в черен цвят, изработена от метал и стъкло.

Всички корпусни мебели са проектирани спрямо конкретните предпочитания на клиента за обем и дизайн. Материалите са ПДЧ за корпусите и МДФ лак за лицевите повърхности.

Осветлението е зонирано, а в окачения таван са вградени халогенни лампи. Пердета до земята покриват френските прозорци, заемащи цялата страна на външната фасада.

Подовата настилката в дневната зона е естествен дъбов паркет.”

 

 

За повече информация и контакти:

White Design Studio
инж.Радосвета Янева
+359 887 20 90 76
Милена Божилова
+359 899 33 03 31

email: office@whitedesignstudio.eu
www.whitedesignstudio.eu

Споделете тази публикация