Жилище за младо семейство – какъв да бъде интериорът?

26 идеи за модерни младежки дневни зони

 

Жилище за младо семейство – не, това не е обява, не търсим и не купуваме! Но е факт, че в днешно време все повече млади хора предпочитат да закупят свое жилище, та било това и съвсем малък апартамент, вместо да живеят под наем.

Жилище за младо семейство

Е, а и те със сигурност не са фенове на онази култова естрадна песен от недалечното минало на група „Тангра“, в която сутрин лирическият герой се питаше „ Дали хазяйката ще идва рано, с виенска кифла, с каничка кафе…“!

Разбира се, това е друга тема и почти всеки се е сблъсквал с дилемата „собствено жилище или под наем“, а решението й преди всичко е въпрос на финансови възможности…

А те често стигат точно за покупката на малък апартамент, но това съвсем не означава, че младите семейства или двойки трябва да живеят по-малко удобно, ако притежаваха голямо жилище.

Защото дори и дом с малко пространство може да се подреди стилно и удобно – необходими са доза творчество, умни мебели и приспособления.

Вероятно всички знаят, мнозина и от личен опит, колко важно е в случая с малките помещения умелото оползотворяване на всеки квадратен метър.

Адекватно подбрани и подредени мебели, стенни декорации, светли стени и огледала, които засилват впечатлението за простор, са ключът към успеха в подреждането на такъв тип интериор.

Как да се справят с предизвикателствата, свързани с организирането на малък апартамент младите хора е един въпрос, но с безкрайно много отговори. Зад всеки един от тях се крие индивидуалния вкус, предпочитания и възможности на собственици.

Ние можем само да подскажем някои идеи, отнасящи се за дневната зона в жилище за младо семейство. Защото като казваме малък апартамент, имаме предвид жилище с дневна зона и една спалня, в краен случай може и да са две, но с малка квадратура.

Например, подове и стени, решени в светли нюанси, са безспорно перфектният избор за малки интериори на дневна.

Ярки акценти ще направят интериора на помещението много свеж и приветлив. Използвани за декорация големи огледала ще създадат впечатление за дълбочина и простор на помещението.

Всъщност, голямо огледало е виртуозен елемент за декорация, който визуално дава няколко метра повече, отколкото в действителност е голяма дневната зона.

Обзавеждането на дневна в малък апартамент е доста голямо предизвикателство, свързано и с правенето на редица компромиси.

Преди всичко мебелите трябва да са компактни, за да може в дневната да се разположат всички функционални кътове – за отдих, за хранене и за готвене.

Малък диван, но разтягащ се, осигурява допълнително място за сън за закъснели гости, а и не само, ако динствената друга спалня е предоставена на детето (децата).

Жилище за младо семейство

Кръгла маса за хранене също е добър вариант, както и маси, които се сгъват и прибират до стената.

Кухненският бокс е част от дневната зона, затова освен, че е необходимо да съдържа само най-необходимото, то трябва да бъде изпълнен и в сходен стил с цел хармоничен изглед на цялото пространство.

Както в големите жилища, така и в дневна в малък апартамент, може да се използват за декорация облицовъчен камък, тухлички, фото тапет, 3D панели, но съобразени с големината и общата квадратура на пространството.

Жилище за младо семейство

В основата на интериора на всяко жилище за младо семейство стоят индивидуалният вкус и предпочитания на собствениците, а най-важното е да се чувстват те комфортно и уютно в дома си!

Галерия:

 

…………………………………………

 

Споделете тази публикация