Моля, вдигнете нагоре очи!

30 идеи за окачен таван в дневната – част 3

 

Върху какво се спира погледът ви, когато за пръв път влезете в някое жилище? Всъщност, обръщали ли сте изобщо внимание?

Дневна с окачен таван и камина

Възможно е никой да не си е правил такава равносметка, нали? Може би първо виждаме мебелите, къта с телевизора, красивите пердета, пода с интересен килим, декорацията на стената или пък някой твърде ярък акцент…

Окачен таван в дневната

А тавана? Него виждаме ли при първото си прекрачване на нечий праг? Дали понякога не се отнасяме с известна доза пренебрежение към тази хоризонтално разположена стена, която поставя финал не само на жилищното пространство, но и на интериорното решение?

Окачен тава със скрито осветление

Може би някога и да е било така, но днес таваните се превърнаха в истински бижута, не мислите ли? Да, с гипсокартон могат да се сътворят наистина чудеса, особено ако в основата им е залегнала интересна идея!

Опънат таван

Е, точно за идеите става въпрос в поредната доза вдъхновение, което искаме да ви представим!

Таванът зонира пространството

Върху обикновения бял първообраз на тавана днес се сътворяват невероятно сложно изглеждащи конфигурации с различни геометрични форми – правоъгълници, елипси, кръгове…, а понякога и всички заедно в невероятно ефектни взаимовръзки.

Елипсовиден таван

Отворена дневна зона

Освен красив естетически финал на интериорното решение, и то най-вече на дневната зона, окачените тавани изпълняват и друга важна роля – оптически да маркират  и обособят различните функционални кътове в помещението.

Окаченият таван обособява кътовете в дневната

Все пак, точно отворените дневни пространства се наложиха като обичайно явление в архитектурните планове на съвременните жилища – причините за това са отдавна изяснени, но независимо от всичко, дори и в малките пространства окачените тавани създават уютна атмосфера с елемент на лукс.

Окачен таван з зоната на кухнята

Таванът допринася за ефектен интериор

А какъв таван бихте искали да създадете във вашия дом при планиране на следващ грандиозен ремонт?

Окачен таван

Ако все още не сте се спрели на точна идея, хвърлете едно око на нашата галерия – и моля, не забравяйте, вдигнете очи нагоре!

 

Галерия:

 

 

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment