Модерен дизайн от страната на фараоните

Интериор на дневна зона в апартамент в Египет

 

Когато и по какъвто и да е повод стане въпрос за Египет, няма как в съзнанието на всеки един от нас да не изплуват картини от богата история на тази страна… Почти е невъзможно да не си спомним как с трепетни вълнения и затаен дъх сме чели почти вълшебните за съзнанието ни в детството предания и истории за пълни с тайни гробници, могъщи фараони, странни проклятия и още, и още…

dnevna-zona-Egipet-1

Но Египет днес не е само история – интериорният дизайн на дневната зона, която представяме, доказва на практика, че времената се менят, а модата следва своя диктат навсякъде по света!

Всъщност, ако не бяхме обърнали внимание, че това жилище се намира там някъде край величествения Нил, със същия успех бихме сметнали, че е разположено къде да е другаде по света, та дори и у нас!

dnevna-zona-Egipet-2

Дневната зона е част от модерен апартамент в гр. Мансура, намиращ се само на 120 км североизточно от Кайро на десния бряг на река Нил в област Дакахлия в Египет.

dnevna-zona-Egipet-3

Интериорният дизайн е създаден от студио Pivot, ситуирано в столицата на Кралство Саудитска Арабия – гр. Рияд.

Избраните от дизайнери меки пастелни тонове за интериорната концепция на дневната създават спокойна елеантна атмосфера и усещане за простор, подчертано от светлата пясъчно бежова дамаска на  мебелите в къта за отдих.

dnevna-zona-Egipet-5

Впечатление прави и окаченият таван на различни нива, зониращ с формите си отделните кътове в дневната.

Почти огледално са разположени две зони с мека мебел за отдих – едната е организирана пред ТВ-стената, а другата – с изглед към прозорците. Почти символично е разделението между двата къта с ефирни и почти прозрачни завеси, аналогични на тези, с които са декорирани прозорците.

dnevna-zona-Egipet-4

В непосредствена близост е разположена висока маса за хранене от тъмно дърво и бели столове – в същите тонове е и шкафът до стената, над който е поставено голямо огледало, оптически увеличаващо пространството на дневната.

Подът в цялата дневна е от графитено сив гранитогрес, на който ярко контрастират белите килими в отделните кътове.

Модерно и просторно жилище, в което всеки би се чувствал удобно, та дори и да не знаеше, че някъде там наоколо все още витаят духовете на древната история!

 

Галерия:

 

www.pivot-studio.com

 

 

 

 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment