Предимствата на наклонените тавани

Изкуството да живееш под звездите…

 

Скосените стени и наклонени тавани са запазена марка на подпокривните пространства. Вярно е, че в ателиетата или мансардите – всъщност, както и да ги наречем, все става въпрос за жилища под покрива, са предпочитан вариант от млади хора, но и не само.

Последен етаж, нестандартни площи, по-ниски цени – обяснението е излишно.

В такива жилища наклонените тавани обикновено се разглеждат като пречка и съществен недостатък, но какво би се случило, ако завъртим обектива и вместо да се противопостяваме на тези “дефекти”, предпочетем да се научим да работим не против, а с тях?

Тогава със сигурност наяве ще излезе магията, която всъщност наклонените тавани могат да внесат в жилищното пространство.
Така, както се е случило в тези 2 варианта за обзавеждане на ателиета, създадени от студио L4 WORLD.

1 вариант

Декоративни колони и впечатляващи архитектурни арки привличат неустоимо вниманието и акцентът пада върху най-високата точка на помещенията, прехвърляйки внушението върху предимствата за сметка на нестандартните скосени стени.

Големите прозорци следват наклона на покрива, а естествената светлина пада директно върху стените, слиза към полираните дървени подове, а отблясъците се разсейват из цялото помещение.

Настолните лампи умно трансформират сенчестите зони в идеални кътчета за отдих. Основното осветление и в двата варианта е решено чрез система от тела с насочваща светлина.

 Бялото на стените сякаш ги  “избутват” настрани и оптически разширяват помещенията.

2 вариант

За да се създаде усещане за още повече простор, шкафовете са ниски, а кътовете за сядане също са  “приземени”.

Погледът е привлечен повече от интериорните детайли и декоративната украса – пана, картини, килими и живи растения, отколкото от нестандартните чупки и скосявания.

 

Дали ако живееш в подобно пространство, няма да те осени такова вдъхновение, че да откриеш в себе си неподозирани арт-таланти?!

 

http://l4world.com/

Споделете тази публикация