Интериор на мансарден апартамент

Под небето на Стокхолм

Много светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.

От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, които сякаш са се устремили да преминат през тавана, за да бъдат максимално близо до небето. Само големите прозорци сякаш спират този устрем, за да привлекат колкото се може повече слънчева светлина да се излее в този дом под покрива.

Жилището е с обща площ 131 кв.м, разпределени между просторна дневна зона, спалня, детска стая и кабинет, служещ и за стая за гости.

Като се вгледате, не може да не откриете приликата между наклонените стени и няколкото отделни стълби, които на практика не водят никъде и изчезват мистериозно в стената някъде под тавана.

Стълбите са изградени с чисто декоративна цел като логическо продължение на геометричните скосявания на стените.

Необичайното архитектурно решение за страничните зидове на апартамента носи своето очарование и създава усещане за ефирност в пространството. Използвайки тези конструктивни дадености на жилището, собствениците решават да заложат на ефектното им внушение и да не ги  усложняват с изграждането на сложен декор.

Бялото е основният цвят в интериорното решение, а колорит придават ярките акценти в декорацията с множество пъстри възглавници и малки килими.

Кухнята е обзаведена с мебели от естествено дърво, а разположеният над кухненския остров аспиратор, както и останалите уреди са от инокс. Към кухнята има предвидена и малка масичка за сутрешна закуска, а в същинският кът за хранене е поставена голяма трапезарна маса, събираща до 12 човека.

Големите прозорци осигуряват прекрасна панорамка гледка над града, която е най-добрата декорация за жилището.

Семпло и функционално е обзавеждането и на личната зона на собствениците в спалнята. Детската стая е обзаведена с двуетажно легло и разтегателен диван за останалите да пренощуват приятели на децата в семейството. Кабинетът също може да се използва и като гостна при необходимост.

 

 

 

 

Банята е оборудвана с двойна мивка, вана с душ, а в помещението са намерили място още пералня и сушилня.

Много светлина, функционално обзавеждане и атрактивните декоративни акценти създават уютна атмосфера в това жилище, разположено на една ръка разстояние от небето и звездите.

Споделете тази публикация