Интериорни разкази за огън, уютни дни и топли вечери

Идеи за дизайн на кътове с модерни камини

 

Обичате ли зимата? Със сигурност отговорите на този въпрос ще бъдат наполовина положителни и също толкова – с отрицателен знак, нали?

Камина с каменна облицовка

Е, и ние сме сред армията фенове на слънцето и лятото, но това не ни дава право да отричаме прелестите на зимата! Защото точно през месеците на мразовитото бяло вълшебство, което природата и годишните сезони ни даряват, откриваме колко прекрасно е да си бъдеш у дома и то не къде да е, а пред камината!

Камина на дърва

Зимата е най-добрият приятел на камината – факт, нали? А камината е най-добрият приятел на домашния комфорт – това твърдение също не подлежи на съмнение!

Двустранна камина

И когато камината е и на дърва, о, тогава и емоциите, които огънят създава, са с най-висок градус!
Освен екологичния аспект на камините, работещи със истински дърва, има и други въпроси, които касаят изграждането на такова топлещо бижу у дома!

Модерна камина

Всички сме затаявали дъх пред прелестните камини в рустикален стил, с техните внушаващи дори респект каменни облицовки и големи открити огнища, но в съвременните ни жилища такъв тип камина не само, че няма физически как да поместим, но и едва ли ще отговаря на модерния минимализъм, превзел с устрем тенденциите на актуалния интериорен дизайн.

Камина в зелено

За почитателите на хладната сдържаност на камъка – естествен или декоративен, решения винаги се намират, когато става въпрос за интериора на жилището. Но по-масово разпространеният вариант на оформление на къта с камина на дърва не включва винаги камъка като елемент за облицовка, та дори и не само по естетически, а и често по финансови причини.

Камина с гипсокартон

Вътрешната обезопасеност на горивните камери е приоритет на специалистите, но когато става въпрос за оформление на целия кът с камина в жилището, може да се намесим и ние с нашите идеи, реализирани с помощта и на гипсокартон – пожароустойчив, разбира се.

Камина с ниша за дърва

С участието на почти вече всесилния гипсокартон, край къта с камината могат да се  оформят и специални ниши за поставяне на дървата за горене.

Камина, оформена с гипсокартон

Каква ще бъде горивната камера на модерната камина – едностранна, ъглова, с две лица или дори с тристранен изглед, е въпрос на предпочитание и разположение в интериорното пространство.

Червено в къта с камина

Оцветяването на гипсокартонената премяна на къта с камината също може да бъде в тон с основната цветова концепция на жилището, но препратките към класичестия стил в повечето случаи отдават предпочитанието на белия цвят.

Стена с каменна облицовка

Макар и самият кът с камина да не е облицован с камък, то стената в близост би могла да бъде декорирана – цялостно или частично, с такъв материал – също твърде актуална днес тенденция.

Облицовка с камък

Наричаме кухнята „сърцето на дома“, но камината спокойно можем да определим като неговата душа и ще бъдем почти сигурно прави!

 

 

Галерия:

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment