Интериорен проект на дневна зона

Под знака на огнения Дракон

Интериорният проект, който представяме, е на част от дневна зона в малък апартамент в гр. Бургас. Цялото жилище се състои от всекидневна с трапезария, кухня, спалня и баня с WC.

Проектът е изготвен от студио “Бургас Дизайн” и представя всекидневната и трапезарията.

Разпределение

План

Собствениците на жилището са младо семейство и желанието им, напълно резонно за млади хора, е новото им самостоятелно жилище да бъде модерно, елегантно и максимално функционално.

Голямо предизвикателство към дизайнерите се оказва  съществуващият триъгълен балкон в средата на дневната зона, който изкривява пропорциите на помещението.

Това обстоятелство налага конструктивна промяна – чрез големи френски прозорци стената е “изправена”, а площта на балкона усвоена към дневната зона.

Другата промяна, която се извършва, е размяната на помещенията, определени за кухня и трапезария в архитектурния план. По-голямото, с площ 13.2 кв. м, се обособява за трапезария, а кухнята се разполага в по-малкото с площ около 7 кв.м.

По този начин кътът за хранене се явява в непосредствена близост и пряка връзка с хола, чиято площ е приблизително 24 кв.м – едно логично и много по-функционално решение за обитателите на жилището.

Цветовата концепция на дневната зона се основава на класическото трио – бяло, червено и черно.

Стените и къта с мека мебел са решени в бяло, което внася още повече светлина и простор  в помещението, а ярък акцент внася наситено червено оцветяване на стената, където е разположена корпусна мебел с TV – кът в много тъмен нюанс на венге. Обзавеждането на къта за хранене е в същата тоналност и материал.

Но това, с което тази дневна зона впечатлява най-вече, дори от съвсем бърз поглед, безспорно са формата на окачения таван и темата на стенната декорация – ярко червено стилизирано изображение на дракон.

Хол - интериорен проект

Дневна зон - интериорен проект

Собствениците планират да се нанесат в жилището си през 2012 г., която според китайския календар е под знака на огнения Дракон – своеволно, но много необикновено животно според източните вярвания.

Това провокира дизайнерите да внесат именно такива елементи в декорацията – Драконът е символ на победата и успеха, а какво би било по-успешно за едно младо семейство от това, да отбележат новото начало в живота си с ново модерно, ефектно и елегантно жилище?!

За повече информация и контакти:

Интериорно студио BurgasDesign

Тодор Костадинов
0876 554 350
e-mail: tk_bs@abv.bg

www.burgas-design.com

Споделете тази публикация