Интериорен проект, пряко подчинен на геометрията

Нагледен урок по геометрия извън класната стая!

 

Всичко в живота по някакъв начин е подчинено на математиката – навярно ще се  съгласите с това твърдение?! Цифрите присъстват неизбежно във всичките аспекти на живота ни, но когато става въпрос за интериорни решения – е, тук вече, на власт идва геометрията.

Този клон на математиката (от старогръцки geo – „земя“ и  -metri – „измерване“), изучаващ отношенията в пространството, формата, големината и позицията на различните фигури…

Антре

Антре

Да не би да се уплашихте, че ще развиваме някаква супер научна теория или ще ви изнасяме открит урок? Не, целта ни е съвсем друга – да представим интериорен проект на руското интериорно студио Geometrix, в който акцентите са точно върху концептуалната геометрия, причудливи форми и вълнуващи обеми.

Проектът е на апартамент в Москва, включващ дневна зона, кабинет, спалня и 2 бани. От пръв поглед у човек остава усещането, че това жилище е един красив пример за хармонична сплотеност на съвременни материали и модерни цветове.

Ефирни изчистени линии, семпли, но същевременно авангардни форми на мебелите , ярки акценти на фона на пастелните приглушени цветове – всичко е някак си съвсем логично свързано в един общ образ.

Кухня

Кухня

Кухнята, решена в пълно подчинение на симетрията, се присъединява без никакви зрителни усложнения към другите кътове в дневната зона, където преобладават овални и дъгообразни форми.

Различните тонове от една и съща цветова палитра създават дълбочина на помещението. Елипсовидната форма на креслата съвсем приятелски си партнира с полукълбата на осветителните тела и причудливите криви на столовете за хранене.

Дневна

Дневна - визуализация

Дневна - визуализация

Дневна - визуализация

Дневна


В спалнята
 впечатление прави решението вместо стандартна табла на леглото да се постави оформление, което като мост преминава по стената, през тавана, за да слезе чак зад телевизионния кът.Спалня

Пясъчно бежово и тъмно дърво са двата контрапункта в цветовата концепция, която гарантира усещането за свобода и простор.

Спалня

Спалня

Баня

Ергономия, изчистена, но футуристична визия – това са най-основните определения за основната баня, обзаведена с двойна мивка и душ-кабина.

Баня

Баня

По стените на втората баня, оборудвана с вана,  волно “летят пеперуди” –  декоративните елементи внасят повече жизненост в помещението на фона на пастелното оцветяване.

Кабинет

Кабинетът грабва не само с елегантното си обзавеждане, но и с теменужено лилавото оцветяване на една стените, декорирана и с интересен принт – дали дамата в семейството всъщност не е едноличен собственик на това помещение?!

Кабинет

Кабинет

Може и да не сте обичали особено геометрията в училище, особено, ако сте имали твърде педантични и строги учители, но геометрията в дизайна на този апартамент може да ви предизвика да заимствате някоя идея за следващия ремон на дома ви!

http://geometrix.ru/

Споделете тази публикация