Само за дами, които не се страхуват да мечтаят!

Интериор на кокетен апартамент с площ 47 кв.м

 

С риск тази част от аудиторията ни, която се слави като по-силната половина на човечеството, да се почувства малко пренебрегната, този интериор поднасяме на вниманието на всички дами, които не само не се страхуват да мечтаят, но и имат смелостта да реализират мечтите си!

Дневна зона с кът за сядане, кът за хранене и кухня

И така, мили нежни създания, натоварени от житейската реалност с множество мъжки отговорности на крехките си рамене – признайте поне пред нас, не сте ли си мечтали и вие за само ваше си жилище, сбъднало някой приказен ваш сън? Е, поне в някой от етапите на живота ви, разбира се!

Светлина и нежни пастелни тонове

Защото интериорът на този малък, но изключително кокетен и подчертано женствен апартамент, е реализираната мечта на млада дама от София.

И от масата за хранене може да се гледа телевизия

Както виждате, площта на жилището е ограничена – само 47 кв.м, но според нас по-важно е, когато големите мечти се сбъдват, та дори и в рамките на малко квадратни метри…

Дизайнът и интериорът на този наситен с романтика и нежност дом е създаден от дизайнерите от „Моми студио“, които ни предоставиха своя разказ и снимков материал как са вървели по пътя на мечтите заедно с щастливата стопанка на апартамента:

Интериорният текстил допринася изключително за създаването на свежа и романтична атмосфера

„Проектирахме този интериор за млада жена, която живее сама в собственото си малко жилище, а стила, на който се спряхме заедно, е определян като „Провансалски“, „Шаби Шик“, „Романтичен ретро“…., но както и да го наречем, той носи сладостно усещане, топлина, романтика и уют!

Кът за отдих в дневната

Благодарение на избраната мека цветова гама – предимно в пастелни нюанси на розово, крем, зелено и синьо, постигнахме лека и приятна атмосфера, наситена с усещане за нежност! Когато вратата се затвори към околния свят и градската шумотевица, сякаш попадаш в кътче, откъснато от реалността и потопено в приказна действителност – точно този ефект търсеше нашата клиентка.

Кухнята

Апартаментът се състои от антре, отворена дневна зона, която съчетава кът за отдих, трапезария и кухня, спалня, баня с WC, малък дрешник и мокро помещение.

План на апартамента - преди и след

Преходна зона отвежда от дневната към спалнята и банята, обединена с мокрото помещение.

В архитектурния проект на жилището бе проектиран коридор, свързващ дневния тракт със зоната за сън – за да усвоим повече полезна площ, приобщихме част от него към спалнята и банята. В резултат получихме повече пространство за мебели за съхранение и в двете помещения.

Спалнята

В цветовата концепция на спалнята заложихме на бяло и различни нюанси на светло морско синьо.

Банята

В банята, оборудвана с душ-зона,  WC и стояща мивка, проектирахме и малък кокетен гардероб за козметика, халати и хавлии.“

Е, мили дами, успяхме ли да ви накараме да мечтаете? И не забравяйте, че мечтите не винаги остават само мечти!

 

Галерия:

 

За контакти: „Моми Студио”

Антония Стефанова Саранеделчева – интериорен дизайнер

тел.: 0888 973 692, e-mail: momi.studio@yahoo.com

Вижте още проекти и реализации на студиото на: www.momistudio.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment