По следите на стилната индивидуалност…

Акценти с декоративен камък в интериора на дневната

 

Малко са хората, които си падат по точното копиране и заимстване на едно към едно на идеите, впечатлили ги в дома на съседа, в някой филм или пък списание, нали?!

dnevni-dekorativen-kamak-9

Всеки се стреми да наложи своя почерк и подпис върху интериорната картина, която сътворява в новото или пък при ремонтиране на настоящото си жилище. И е съвсем логично да бъде така – представете си колко скучно би било, ако всички живеехме в еднакви, ама съвсем еднакви домове?! Звучи почти кошмарно…

dnevni-dekorativen-kamak-6

И когато като един модерен изследовател всеки, който иска да направи своето жилище различно от всички срещани варианти, тръгне по следите на така търсената индивидуалност в интериора, съвсем логично е да стигне до характерната изтънченост на декоративния облицовъчен камък!

dnevni-dekorativen-kamak-20

Вярно е, че съвсем доскоро камък в интериора на жилището се срещаще твърде рядко и то най-вече в битови стаи, коридори, антрета или край къта с камината, ако има такава…

Декоративен камък на стената

Но времената се менят, тенденциите – също, и някак  съвсем естествено декоративният изкуствен камък си извоюва сериозен авторитет като материал, чрез който могат да се реализират почти всички идеи и проекти.

dnevni-dekorativen-kamak-5

Създаването на модерен дизайн на апартаменти и къщи все по-често става с помощта на изкуствения камък, защото този материал позволява да се даде характерност и изискан индивидуален стил.

dnevni-dekorativen-kamak-23

Съществуват и други видове довършителни материали, но този, който със сигурност може да устои на изпитаниято на времето и капризите на модата, е точно изкуственият декоративен камък.

124

Красота, усещане за лукс, издръжливост и функционалност са само част от неговите характеристи  – и няма как да бъде другояче, след като е създаден по аналог на дарения ни от природата естествен камък.

dnevni-dekorativen-kamak-8

Изкуственият камък е траен и екологичен материал, който не се различава външно от естествения оригинал, но цената, разнообразието от цветове и лекотата на поставяне са факторите, които му дават предимство при използването в интериорните решения.

dnevni-dekorativen-kamak-25

Той еднакво добре намира приложение в интериора на кухнята, трапезарията, банята, но най-вече качествата му се демонстрират в дневната – все пак, обикновено това е най-голямото помещение в жилището и възможностите за декорация на различни елементи са в най-широк спектър.

Декоративен камък в дневната

dnevni-dekorativen-kamak-18

Освен за облицоване традиционно на къта край камината, с изкуствен камък могат да се декорират колони, ниши и стени – цели или част от тях, но е препоръчително цветовата тоналност на камъка да е контрастираща поне с няколко нюанса на основното цветово решение, за да не се получава т.нар. ефект на вграждане или сливане.

dnevni-dekorativen-kamak-1

Определено, красотата на камъка заслужава да бъде изтъкната на преден план и това се постига чрез използването му като акцент, подходящо подчертан и чрез различно по тип осветление – вградено или насочено.

dnevni-dekorativen-kamak-7

Декоративният камък успешно се комбинира с други типове материали като тапети, боя, дърво, което дава богата възможност за изграждане на наистина уникални интериорни решения.

123

Ако все още се съмнявате, че изкуственият декоративен камък стои в края на пътя по следите на стилната индивидуалност, вижте нагледно аргументите, които събрахме като доказателство  в нашата галерия!

 

 

Продукти в магазин Жилища 

Галерия:

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment