Лятото обича да създава свежи емоции в банята…

Интериорен проект на малка баня в ярки цветове

 

Наред с всички провокации, които лятото ни отправя – волно или не, има и една, на която всички се поддаваме и тя е тази, която ни настройва за промени у дома…

Интериорен проект на баня в свежите цветове на лятото

А и какво по-добре време за обновяване било то на дневната, спалнята или на банята?

Омагьосани от ярките цветове на лятото не бихме ли искали да ги запазим през всички сезони точно там, в банята?

Какво по-прекрасно би могло да има от искряща в пъстри цветове баня, която те зарежда с настроение още рано сутрин? Баня, която прелива от свежест и носи полъха на лятото – точно тази интериорна картина са пресъздали в този проект дизайнерите на студио “Jessica Design“.

Декоративните ниши са облицовани с жълти плочки

Перлено бяло, жълто и тюркоазени нюанси се преплитат хармонично, напомняйки почти достоверно за усещането, което носят лятото, слънцето и морето. Свежите цветове създават атмосфера, наситена със спомена за прекрасни ваканционни моменти и която всеки би искал да преживее отново, и отново…

Поради неголемите размери на помещението, банята е оборудвана единствено с душ-кабина, стояща на плот мивка и WC с вградена арматура.

Зоната за душ

Стенните плочки с размер 25х50 см са от серията Agatha на испанския производител Pamesa Ceramica. Колекцията е създадена по дизайн на известния испански моден дизайнер Agatha Ruiz de la Prada.

Декорацията в синьо-бяло е постигната с плочки от същия размер, модел Agatha Lineas. В къта за душ дизайнерите са използвали друг модел от същата колекция – Agatha Linares.

Подът е с плочки от колекцията Soleras с дървесен натюрел на италианския производител АВК.

План на помещението

Мивката в топъл слънчев цвят е изработена от полиуретан по дизайн на Studio ZYX. Моделът носи наименованието Орбита и е включен в продуктовото портфолио на испанската компания “BO!NG“.

Поставена е на плот, заемащ дължината на цялата стена. Под него са интегрирани чекмеджета и допълнителни рафтове за съхранение на аксесоари и принадлежности.

Тоалетната чиния с функция и на биде е от серията Connect на Идеал Стандарт. В зоната за душ е използван модел душ тип „пита“ с вградена в стената арматура на същия производител.

Интересът ни предизвикаха и нишите на стената – изпълняващи ролята на декорация, поради облицовката си с жълтите плочки от една страна,  а от друга – практични и функционални.

Интензивните цветове изпълват с жизнеността на лятото тази баня, в която дори и през зимата човек би усетил не само визуален комфорт, но и ще се зареди с енергия и добро настроение.

 

Галерия: 

 

Ако искате и вашата баня да носи аромата на лятото през всички сезони, можете да потърсите заложените в проекта елементи за обзавеждане в шоу-рума на фирма Jessica Sofia на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

www.jessica.bg

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment