Интериорен дизайн на апартамент в Калининград

Усещане за живот на брега

Интериорният дизайн на това модерно жилище е повлиян от близостта на Балтийско море. Апартаментът се намира в Калининград, Русия, така че това море е много близо до града. Именно тази близост е водещия елемент, използван от дизайнерите, привнесли чрез различни детайли красотата и аромата на морето в оформлението на жилищното пространство.

Апартаментът се състои от хол, спалня, кухня с трапезария, баня с тоалетна и входно антре. Всяко от помещенията носи някакво различно послание, целящо да внуши усещане за живот по крайбрежието.

Например, в хола има голямо пано на стената, което показва пясъчните дюни на плажа. На отсрещната стена са поставени огледала, които оптически разширяват и атрактивно отразяват от различни ъгли части от помещението. Осветлението в стаята има три режима: бяло, синьо и зелено. Използвани са за декорация много метални аксесоари,  внимателно поставени из стаята, които напомнят за блясъка на водната повърхност под ярките лъчи на слънцето.

Огледала, които оптически разширяват помещението.

Осветлението в стаята има три режима: бяло, синьо и зелено.


 В кухнята и антрето интериорната концепция залага на цветове, които напомнят за началото на есента по Балтийското крайбрежие – тъмно зелено, охра, кафяво.

Дъговидният сводест таван на кухнята, както и една от стените в антрето са ефектно облицовани с декоративни тухлички. Това решение, както и оригиналните осветителни тела от ковано желязо в антрето създават наистина усещане за старинните сгради по морското крайбрежие.

Интериорната концепция в тъмно зелено, охра, кафяво.


В банята е поставен осветен панел с картина на морето. Освен това, пътечката до мивката е от плочки, изработени от камъчета. От една страна използването на такъв материал за пода подкрепя темата за морето, а от друга – има масажиращ ефект за краката.

В банята е поставен осветен панел с картина на морето.

Темата за присъствието на морето в спалнята е реализирана чрез осветлението – скритото индиректно осветяване на помещението чрез елипсовидни отвори на окачения таван силно наподобява сиянието на морското дъно.

Елегантно и атрактивно съвременно жилище, в което се улавя безпогрешно усещането за живот на морския бряг.

Източник: www.concept-buro.ru

Споделете тази публикация