Зелено + бяло = свежест и настроение!

Интериорен проект на малка баня

 

Зеленият цвят винаги, където и да е използван, създава усещане за спокойствие и свежест. А бялото, с нежното си присъствие придава на атмосферата на кое да е помещение в дома излъчване за чистота.

Бяло и зелено за свежест и настроение в банята

Взети заедно, тези два цвята създават една много успешна формула за цветово решение в банята!

Чистичко, свежо, успокояващо и създаващо настроение – усещане като за малко срамежливо кокиче, пробило под ласките на слънцето замръзналата земя,  като за бухнала бяла корона на разцъфтяло дърво през пролетта или… каквито и цветови асоциации да направим, сигурно вашето въображение ще подскаже още повече, нали?

Зелено и бяло са основните цветове, заложени и в интериорната концепция на проекта на малка баня, създаден от дизайнерите на студио „Jessica Design“.

Малка баня в зелено и бяло

Керамичните плочки на стената с размери 20х50 см са от серията „Елемент“ на KAI, подовите – 40х50 см от същата колекция.

Банята е оборудвана с вана модел Cotesa на  Roca. От същия производител са още мивката и тоалетната чиния с вградена арматура, но от серията “Khroma”. Шкафът от тъмно дърво под мивката е произведен по индивидуални размери по поръчка. Голямото огледало на стената оптически разширява пространството.

Осветлението на банята е решено чрез вградени на тавана „лунички“ и аплик с насочено осветление над огледалото.

План на помещението

Играта с геометричните форми на различните по цвят стенни плочки създава както интересен визуален ефект, така и известна  динамика в пространството.

 

Галерия:

Всички заложени в проекта елементи за обзавеждане на банята можете да откриете в шоу-рума на фирма Jessica Sofia на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment