Аз съм „Аз” в моята баня!

Интериорен проект на баня за млада дама

 

Интериорирният проект, който ви представяме, спечели първа награда и приз “Ideal Standard Баня на годината 2012” в едноименния конкурс  в категорията „Моята баня – това съм Аз!”.

Автор на проекта „Ателие” е младият дизайнер Ралица Паунова, а Париж – една от модните столици на света, е градът, където се намира жилището, част от което е  банята с площ 8 кв.м.

Ето какво разказва дизайнерът за идеята, вдъхновила създаването на  проекта:

„Обитателката на апартамент е млада дама, работеща за компания – лидер в модния бранш. Освен професия, за нея модата е и начин на живот – тя е в нейния свят, в нейния дом, в сърцето й…

Банята, създадена специално за нея е, пространство, където тя може да избяга от забързания ден, да мечтае, да твори… В проекта е заложено на функционалност и изчистена линия.

Основният акцент е кръглият модул в центъра на помещението, върху който е разположена мивката. Двустранното огледало над него позволява използването на плота и като тоалетка.

Душ кабината е отделена с преградна стена. Над ваната е проектирана библиотека с любимите книги на дамата. Там намират място и ‘’little black dresses”, които са тема на нейната работа в момента.

Фотографиите, книгите, възглавниците около прозореца, докосващите пода ефирни завеси, спускащи се пред огледална врата, придават уют на този бял простор.”

За автора:

Ралица Паунова е завършила „Лесотехнически университет” гр. София със специалност Инженерен дизайн. Работи като интериорен дизайнер и се занимава с проектиране и дизайн на жилищни и обществени интериори. През 2012 г. създава фирмата РалДизайн ЕООД. За нея дизайнът е начин на живот… външният израз на вътрешното „Аз”.

 

Галерия:

 

 

Продукти с марка IdealStandard, използвани в проекта:

Moments: Конзолна тоалетна чиния, поставка за тоалетна хартия, WC четка

Strada: мивка тип купа

Attitude: смесител стоящ за умивалник с удължено тяло, смесител вграден за душ

Ideal Rain Classic: душ глава с диаметър 330 мм

 

Споделете тази публикация

Post Comment