Черно-бяла стилистика с динамични акценти

 Интериор на колоритен апартамент в Киев

 

Модерен минимализъм с препратки към промишлен дизайн и декорация в ориенталски стил – всички тези елементи сами по себе си носят своето конкретно интериорно послание и макар на пръв поглед да изглежда невъзможно да се съчетават под каквато и да е форма, се оказва, че истината е съвсем друга!

Смелият подход на дизайнерите от украинското студио  Architects Leks, автори на интериора на този апартамент в Киев,  води до изумителен резултат – жилище с колоритен характер и елегатна изтънченост, която струи от всеки един детайл.

Апартаментът не е голям по размери и се състои от дневна зона с кухня и трапезария, спалня и баня.

Въпреки неголямото пространство, еклектичната смесица на различни елементи води до създаването на жилищна среда, в която комфортът е водещото начало в интериорната концепция.

Съществен принос за ярката индивидуалност на това интересно жилище има декорацията с различни  аксесоари – спомени от пътувания  до Ориента и континентална Европа.

В кухнята дизайнерите залагат на класическата комбинация черно и бяло, а светски блясък придават златистите акценти на осветителните тела над бар-плота и металните повърхности в обзавеждането.

 

Динамика в монохромната цветова гама в зоната за отдих внасят осветителните тела с оригинален дизайн и натуралната естетика на кожените  кресла и мека мебел.

Спалнята е решена основно в тонове от пастелната есенна гама, но свеж акцент внасят светло сини акценти.

Най-изненадващо в това пространство е решението да се добави втори килим от волска кожа в шоколадово кафяво, но този декоративен  елемент има голяма заслуга за уютната атмосфера в помещението.

Кулминацията на противопоставянето на естетически стилове несъмнено е в банята – естествено  дърво, облицовка на стените, наподобяваща открити бетонни повърхности и луксозни аксесоари съжителстват в хармония.

Модерният полилей над овалната вана и красиво остъклената душ-кабина връщат фокуса към измеренията за функционалност и съвременна естетика.

Модерен интериор, в който вероятно  и след 10 години, а може би и повече,  собствениците ще се чувстват все така комфортно!

 

Галерия:

 

 www.leksarchitects.com

Споделете тази публикация

Post Comment