Топлата милувка на естественото дърво

Интериорни разкази за топлина, уют и красотата на природата

 

Вероятно ще се питате откъде накъде ни хрумват такива странни и нелогични сравнения, защото въпреки всичките си прекрасни свойства, дървото би ли могло и да гали?!  Дърветата в гората с окичените си с кадифено меки листа клони може би, но в интериора?!

Завръщане към естественото - никога не е късно!

О, да, естественото дърво го може и още как! Не сте ли усещали например, как като спрете погледа си върху пода, стените или пък мебелите, изработени от дърво, и някак си ви става по-уютно и топло, сякаш някой е подръпнал някоя неподозирана струна на нежност в душата ви?!

Кухня в рустикален стил

Дървен таван и под

Е, да, дървото е прекрасен топлоизолатор, но душата може да се стопли по безброй много начини, дори и различни от качеството на заложените строителни продукти.

Дървото създава романтика

Стремежът към завръщане към корените, към природата и естественото е особено осезаем факт в последните години. Може дори и да сме малко закъснели, но на практика – винаги можем да се явим на поправителен изпит в поредната интериорна сесия в университета на реалността!

Декорация с греди в модерен интериор

Вярно е, че материали като камък и дърво са изконно присъщи на интериорни решения в рустикален, селски, кънтри, натурален и т.н. стил – както и да ги наречем, винаги става въпрос за сходни понятия.

Като в интериорна приказка...

Но и в днешните модерни времена, силно повлияни от градския стереотип и начин на живот, в които минимализмът е на почит, дървото лека-полека завръща позициите си.

Декорация с дърво

Дървото е присъщ елемент на рустикалния стил

Дали само в подовите покрития, обзавеждане с мебели от дърво или дори само чрез различни форми на декорация – топлият уют, който създава  този материал, е вариант, който заслужава да му се обърне сериозно внивмание.

Дървото намира присъствие и в модерния минимализъм

Мебели с дървесен фурнир в модерна дневна

Защото присъствието на дървото въздейства изключително силно на атмосферата във всяко помещение, та дори и да не е в голямо количество.

Дървена прелест на верандата

Нищо ново под слънцето, ще си кажат някои от вас и ще бъдат абсолютно прави, но пък ние обичаме да напомняме някои истини, а че дървото може да погали интериора с топла милувка, е точно такава!

С поглед навън...

Топлина и уют

И точно по тази причина ви поднасяме поредна галерия с интериори – и рустикални, и модерни, които могат да провокират реализирането на някоя идея при участие в бъдещо приключение, наречено “Домашен ремонт”!

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment