Интериорен проект на дневна зона 27.15 кв.м

Стилен интериор с уместна доза ексцентричност

 

Мъдри хора са казали, че когато си млад, морето ти е до колене! Да, когато си млад, всичко изглежда лесно постижимо, но това не означава, че и младите хора нямат своите проблеми. Например, с цената на много амбиция, труд и усилия млада двойка става собственик на първото си самостоятелно жилище.

Чудесен факт, но това е само началото на големия въпрос – как да изглежда то? Как да бъде едновременно функционално, модерно и разбира се,  достатъчно ефектно, за да се впечатляват всички приятели?!

Точно на тези въпроси отговаря дизайнерът Ирена Иванова от студио Истерия Дизайн чрез интериорния проект на дневна зона в жилище на млада двойка, който ви представяме.

Апартаментът е ново строителство, в кооперация, разположена в кв. Княжево на столицата. Общата площ на дневната зона е 27.15 кв.м.

При цветовото оформление дизайнерът залага на класическия дует черно и бяло. Черното и неговите тоналности винаги изглежда луксозно, а в комбинация с бяло създава елегантна интериорна картина. За смекчаване на драматичния контраст са вплетени отделни детайли и акценти в свежо пролетно зелено.

Подът на помещението е изпълнен от почти млечно бял ламинат, таванът е частично бял, прозорците са защитени с бели римски щори, а стените са решени в много тъмно кафяво с лек малинов оттенък.

Кътът за отдих се състои от  мека мебел в графитено тъмно сиво и ниска масичка – черен гланц. Срещу него е разположен TV кът.

Кухненското обзавеждане също е изработено от МДФ-черен гланц, като частично вратичките на шкафовете са оцветени в ярко ябълково зелено и бяло.

Безспорно, най-ефектната част в този кът е покритието на работните плотове и бара – имитация на черно-бялата окраска на зебра. Доста ексцентрично за стандартните възприятия, но определено запомнящо се решение, което подхожда на цялостната интериорна композиция.

Тъй като собствениците са активно работещи и са предимно вечер в къщи, решават че не е необходимо да се отделя от пространството за трапезария – самите те, а и гостите биха се чувствали еднакво добре и в къта с мека мебел, и на високите столчета с модерен дизайн край бар-плота.

Влизайки още в помещението, след приковаващите веднага погледа зелени акценти, всеки новодошъл едва откъсва очи от оригиналното изпълнение на окачените тавани над различните функционални кътове. Над кухнята решението наподобява декоративни дървени греди – леко намигане към традиционния провинциален стил, а над къта с мека мебел – бял кръг, вграден като око в тъмния фон.

Единственото насочено осветление е от окачените над бар-плота тела в зелено, а в останалата част от помещението е скрито, вградено в тавана – приглушените отблясъци създават атмосфера, предразполагаща към интимност и релакс в края на работния ден.

Интериорното решение на дневната зона напълно подхожда на своите млади собственици – модерно, стилно, с елегантна цветова динамика и с умерена доза ексцентричност.

За повече информация и контакти

„ИСТЕРИЯ Дизайн“

Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

http://www.isteria.eu/


Споделете тази публикация