Интериорен проект на детска стая за 2 морячета

Морски вълни галят златен пясък

 

Любовта към морето си е като първата истинска тръпка – носиш я в себе си за цял живот. И търсиш нейното проявление навсякъде край себе си – в интериора на дома, в цетовите му решения, в декорацията… Такава е предисторията и на интериорния проект на детска стая, който ви представяме.

Родителите на двете малки момченца, които ще бъдат стопани на новото си детско царство, са тясно свързани с морето – родните им места са на нашето Черноморие. И така съвсем естествено темата за интериорната концепция на детската стая за техните синове е МОРЕ!

А интерпретацията на морските мотиви в стаята на малките може би бъдещи морячета, е разработена и реализирана от интериорния дизайнер Яна Мечкарова от студио “Кала Дизайн”.

Ето какво ни разказа за работата си по проекта дизайнерът:

“Морето беше изходната точка, върху която развихме идеята за цветовата концепция и обзавеждане на детската стая, предназначена за две братчета, по-голямото от които е на 3 г..

Вместо традиционната морска тематика в синьо и бяло, избрахме да работим върху други нейни проявления – златистото на  пясъчните плажове и безкрайното синьо на безоблачното небе. Стените са оцветени в пясъчно жълто, а морските вълни експонирахме върху декорацията на част от обзавеждането.

Материалите, използвани за мебелите,  са екологично чисти и съвсем натурални. Всички компоненти в обзавеждането са само от масивна дървесина. Подът е паркет от естествено дърво.

Окачените шкафове и някои рафтове са третирани с безвредна водоразтворима боя  в небесно сини и нежно зелени тонове. Навсякъде са избегнати стърчащите дръжки по обзавеждането за по-голяма безопасност на дечицата.

Леглата са снабдени с големи чекмеджета, монтирани под подматрачните рамки – за прибиране на играчките.
В ъгъла между двете легла е поставена ракла за съхранение на спалното бельо. За да осигурим по-голямо пространство за игра на момченцата, изнесохме част от шкафовете над местата за сън.

Позиционирахме работната маса на най-светлото място в стаята така, че малките разбойници да имат максимален комфорт при своите занимания на бюро. Текстилът, използван в помещението, е с пъстър светъл десен и лек като материя, за да допълва свежата и въздушна атмосфера, която целяхме да постигнем.”

Дали тези малки палавници ще станат някой ден същински моряци, няма как да  знаем, но че ще имат прекрасни мигове и невероятно забавни игри в новата си стая, сме повече от сигурни!

 

 

За контакти и повече информация:

Инж. – диз. Яна  Мечкарова
тел.: 0888780852, e-mail: yanamechkarova.design@gmail.com
страница: http://www.facebook.com/

www.kala-design.com  

Споделете тази публикация